Det har hele tiden været planen at åbne flere butikker i Odense, lyder det fra Steen Skallebæk, medstifter af Lagkagehuset, som har overtaget Bageriet Lindbergs to butikker

Den søde tand i Odense syd får en god start på året i 2016.

Bagerikæden Lagkagehuset udvider i den fynske hovedstad og har købt Bageriet Lindbergs to butikker i Dalum og Sankt Klemens, hvor den åbner afdelinger af Lagkagehuset til januar.

Siden Lagkagehuset åbnede bageriet på Vestergade i Odense for to-et-halvt år siden, har det været planen at åbne flere butikker i byen, forklarer medstifter af den populære bagerikæde, Steen Skallebæk.

Lagkagehuset

Bageriet så dagens lys i 1991 med en forretning i København i bygningen ved Christianshavns Torv fra 1930, som kaldes Lagkagehuset.

Ole Kristoffersen stod bag den første butik på Christianshavn.

Samtidig var Steen Skallebæk i Sønderjylland ved at starte sin egen bagerbutik i Haderslev. Gennem årene åbnede Lagkagehuset flere steder i København, imens Skallebæk-bageriet i 2008 åbnede sin nummer to butik i Aabenraa i Sønder-jylland.

I 2008 fusionerede de to bagerier, Skallebæk og Lagkagehuset, til en stor bagerkæde med navnet Lagkagehuset.

Bagerikæden kommer med de to nye butikker i Odense op på 33 butikker i hele landet.

- Vi startede ret tidligt med at kigge efter flere placeringer i byen, men det er så først blevet til noget nu, siger han.

- Vi vil gerne have en kombination af, at vi har noget inde byen, når der sker noget derinde. Det dækker butikken på Vestergade. Sker der ikke noget byen, og folk er, hvor de bor, har vi nu også noget til dem dér, fortsætter Steen Skallebæk:

- Og vi kan sagtens forestille os, at vi skal have et par forretninger mere. Det har hele tiden været en del af strategien, siger han.

Dalum vigtigst

Det er primært butikken i Dalum, som Lagkagehuset har haft i kikkerten.

- Den ligger i en handels-gade, men det er også et beboelsesområde, så vi får også den daglig trafik til og fra arbejde, siger Steen Skallebæk

De to ny forretninger kommer til at ligne den på Vestergade.

I Sankt Klemens åbner butikken med det samme. I Dalum må beboerne bevæbne sig med lidt mere tålmodighed.

- På Dalumvej har vi brug for lidt mere plads bag disken, og vi vil også gerne have et par siddepladser. Vi skal altså ombygge en lille smule, og der går små 14 dage, inden vi er klar dér, siger Steen Skallebæk.

Aftalen med de tre ejere af Bageriet Lindberg, Michael Grill, Torben Nielsen og Niels Henrik Hansen, træder i kraft 12. januar 2016. Personalet er blevet underrettet, og alle får lov til at fortsætte hos Lagkagehuset.

Tilfredshed

Lagkagehuset tog allerede kontakt til Michael Grill vedrørende køb af Dalum-butikken tilbage i 2013. Dengang var de tre ejere ikke interesseret i at sælge.

I oktober i år blev der igen taget kontakt, og efter intense forhandlinger lykkedes det at lande en aftale, som alle parter var tilfredse med.

- Lagkagehuset har længe være interesseret i vores lokaler, så jeg tror, at alle er tilfredse. Mine medarbejdere er sikret en god arbejdsplads fremover, så jeg er i hvert fald tilfreds, siger Michael Grill.

Hvor meget de tre herrer har tjent på salget, vil han dog ikke ud med.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle

Lagkagehuset