Både Nyrup, Fogh og Løkke har brugt for mange penge i deres regeringsperioder. Helt præcis 87 milliarder.
Socialdemokraternes statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt har tordnet mod VK-regeringens overskridelse af deres egne budgetter.

Med god grund. For V og K har overskredet budgetterne med 80 procent siden 2001.

Men en ny opgørelse viser, at Socialdemokraterne ikke var et hak bedre under Poul Nyrup Rasmussen.

Faktisk sprængte SR-regeringerne fra 1993 til 2001 budgetterne med 120 procent i forhold til målsætningen i deres egne økonomiske planer.

- De to regeringer tilsammen har brugt 87 milliarder kroner mere, end de havde planlagt i deres økonomiske planer, siger cheføkonom i Cepos, Mads Lundby Hansen.

Målet for Nyrup-regeringen var en gennemsnitlig årlig vækst i det offentlige forbrug på 1,2 procent. Men den blev på 2,6 procent.

I 2001 overtog VK-regeringen SR-regeringens økonomiske 2010-plan. Men målene for væksten i de offentlige udgifter blev sprængt, viser en samlet opgørelse, som den liberale tænketank Cepos har foretaget.

I gennemsnit var målet for den årlige vækst i de offentlige udgifter på én procent for den borgerlige regering, men den blev på 1,8 procent. Det er en samlet overskridelse på i alt 80 procent.

- Havde der i begge regeringers periode været meget bedre styr på væksten i de offentlige udgifter, havde vi i dag ikke stået med et hul i kassen på 47 milliarder kroner frem mod 2020, siger Mads Lundby Hansen.

Cepos har været en af VK-regeringens skarpeste kritikere for ikke at overholde målene for vækst i det offentlige forbrug. Merforbruget er i gennemsnit på fem milliarder om året.

De to 2020-planer fra henholdsvis rød og blå blok vil tage skrappere midler i brug i fremtiden. En budgetlov skal sikre, at budgetterne overholdes samtidig lægges der op til historisk lav vækst i det offentlige forbrug.

S og SF lægger op til en vækst i det offentlige forbrug på 1,4 procent frem til og med 2015 - herefter skal det vokse med 0,8 procent.

VK lægger op til nulvækst frem til og med 2013. Derefter skal det offentlige forbrug vokse med 0,8 procent årligt.