Både paller og piller gik godt

Peter Jensen havde succes med de fleste af sine forretninger i 2007.

Både paller og piller gik godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den sydfynske emballageproducent DTE har stor succes med træpilleproduktionen

Succes på alle fronter. Således lyder den glade melding fra den sydfynske emballageproducent Dansk Træ Emballage (DTE), der med base i Haa-

strup laver paller og kasser til industrien.

Sidste år lancerede DTE desuden en træpilleproduktion, som effektivt udnytter biproduktet savsmuld fra firmaets savværk i Ribe.

Hvor effektivt afspejles i det netop afleverede årsregnskab for 2007. Her blev det til et rekordoverskud før skat på godt 31 mio. kroner baseret på en omsætning på 416 mio. kroner.

Omsætningen steg med 62 mio. kroner til 415 mio. kroner sammenlignet med 2006 - en vækst på 18 procent.

Emballage - kerneydelse

Hvor stor en del af overskuddet, der egentlig kan tilskrives salget af træpiller er ikke sådan lige at gøre op, idet savværket jo selv leverer råstofferne, og en stor del af økonomien i projektet er synergibaserede besparelser på f.eks. transport.

- Men vores omsætning er steget, uden at omkostningerne er fulgt tilsvarende med op, og det er det, der blandt andet forklarer det gode resultat, siger administrerende direktør og hovedaktionær Peter Bisgaard Jensen.

Emballageproduktionen er dog fortsat selskabets kerneydelse, og den nyder især godt af det aktuelle høje aktivitetsniveau i dansk industri.

- Når det går godt for dansk industri, så går det også godt for os. Det, vi laver, er jo emballagering til den eksporterende industri, forklarer Peter Jensen.

Piller godt modtaget

Med de aktuelle høje priser på brændstof og olieprodukter har 100 mio. kroners satsningen på en træpillefabrik i Ribe vist sig at være helt rigtig.

Og de miljørigtige piller fra Stampemøllen er blevet godt modtaget af markedet.

- Alt hvad har af biprodukter, forarbejder vi selv i dag, og det har været en succes. Vi laver en god pille og sælger alt, hvad vi kan producerer. Ja i øjeblikket kniber det fak- tisk med at følge med efterspørgslen, siger Peter Jensen.

Det kommer dog ikke på tale at hente ekstra savsmuld ind for at sætte produktionen af piller i vejret.

- Nej, vi vil kun bruge de biprodukter, vi selv laver - vi lukrerer jo på renheden af pillen, og begynder vi at tage materialer ind udefra, risikerer vi at få problemet, som mange andre har, nemlig at der er for meget skidt i pillerne, siger Peter Jensen.

Byggeri afsluttes

Datterselskabet DTE Byg, som blandt andet det store boligbyggeri på Faaborgs havnefront blev drevet i, bidrager i 2007 kun med et meget lille tilskud til året resultat.

Det kommer dog formentlig til at se anderledes ud i 2008-regnskabet, idet et større udviklingsbyggeri i Vestergade i Faaborg afsluttes med, at fire luksuslejligheder sættes til salg.

På havnefronten er der stadig fire lejligheder, der ikke er blevet solgt, oplyser Peter Jensen.

De samlede aktiver i form af ejendomme er i DTE Byg sat til 34 mio. kroner.

Både paller og piller gik godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce