BUPL: Kristelig Fagbevægelse er usmagelig


BUPL: Kristelig Fagbevægelse er usmagelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kristelig Fagbevægelsen kalder strejkende pædagoger, sygeplejersker og jordemødre samfundsnassere. Pædagog-formand kalder angrebet usmageligt.

Spørgsmålet om retten til at strejke får nu Kristelig Fagbevægelse og de øvrige forbund til at kaste sig i struben på hinanden. Kristelig Fagbevægelse har fravalgt retten til at strejke, og det får forbundets formand, Søren Fibiger Olesen, til at kalde de øvrige forbund for samfundsnassere.

Et fagforeningskontingent kan trækkes fra i skat, og når forbundenes medlemmer betaler ekstra under en strejke, ryger det ekstra fradrag og dermed regningen for strejken videre til skatteborgerne, lyder det fra Fibiger.

I pædagogernes forbund, BUPL, ryster forbundsformand Henning Pedersen på hovedet af argumentationen.

- Det er usmageligt, at de kristelige på den måde lefler for laveste fællesnævner. Det her handler om, at de ikke selv vil strejke og nu forsøger at kapre vores medlemmer ved at tale til de laveste følelser med udtryk som nassere. Det er sådan, at man kan trække kontingentet fra i skat, og det gælder i øvrigt også for de kristelige. Derfor er det her kun et stunt for at gå på strandhugst blandt vores medlemmer, siger Henning Pedersen.

Han tilføjer, at BUPL med strejkeretten kan levere helt andre resultater end Kristelig Fagbevægelse.

- Vi leverer bedre overenskomster, har bedre service og kan tilbyde en bedre vare, men den diskussion er man vist ikke så glad for at tage i de kristelige, siger Henning Pedersen.

BUPL: Kristelig Fagbevægelse er usmagelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce