Avis: Dovne arbejdsløse mister kontanthjælpen


Avis: Dovne arbejdsløse mister kontanthjælpen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledige, der igen og igen ikke står til rådighed for job eller til uddannelse, vil blive ramt af sanktioner.

Det kan fremover komme til at koste op til tre måneders kontanthjælp eller uddannelsespålæg, hvis ledige gentagne gange ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet

Ifølge et aftaleudkast til den kommende kontanthjælpsreform, som Berlingske er i besiddelse af, er et bredt flertal i Folketinget nemlig klar til at stramme sanktionerne over for de såkaldt "dovne ledige".

- Som det ser ud nu, er der bred politisk opbakning til at opstramme sanktionerne på denne måde, bekræfter Venstres arbejdsmarkedsordfører, Ulla Tørnæs, over for Berlingske.

- For Venstre er det afgørende, at vi får et nyt sanktionssystem. Vi vil ikke acceptere, at man kan gå og putte sig på kontanthjælp. Vi vil populært sagt Dovne Robert til livs, siger hun.

Også de konservative er klar til at stramme sanktionerne. Det skal virke afskrækkende over for kontanthjælpsmodtagere, der bliver ved med at snyde, siger arbejdsmarkedsordfører Benedikte Kiær.

Forhandlingerne om kontanthjælpen er gået ind i en afgørende fase, og ifølge avisen kan en aftale allerede komme på plads tirsdag.

Som led i aftalen vil unge kontanthjælpsmodtagere, der er uddannelsesparate, fremover modtage en ydelse på størrelse med SU'en.

Dansk Arbejdsgiverforenings underdirektør, Erik Simonsen, ser med tilfredshed på skrappere sanktioner.

- Men det bør stå klart, hvornår sanktionen træder i kraft. Eksempelvis hvis man udebliver eller siger nej til et job to gange på et år, siger han til Berlingske.

Avis: Dovne arbejdsløse mister kontanthjælpen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce