Australiere har også kik på IMF-posten


Australiere har også kik på IMF-posten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Australien vil gerne lede Den Internationale Valutafond, der siden 1946 har haft europæere i direktørstolen.

Australiens tidligere premierminister Paul Keating og landets tidligere finansminister Peter Costello er begge interesseret i posten som øverste chef for Den Internationale Valutafond (IMF), skriver australske medier torsdag.

Frankrigs finansminister, Christine Lagarde, er spidskandidat til den magtfulde post, der er blevet ledig efter at hendes landsmand Dominique Strauss-Kahn er trådt tilbage som IMF-chef efter voldtægtsanklager mod ham. Lagarde har bred opbakning fra de europæiske lande.

Oplysningen om, at Keating og Costello er interesserede i posten kommer samtidig med, at en række økonomiske sværvægtere uden for Europa er begyndt at kritisere den "forældede uskrevne regel" om, at IMF skal ledes af en europæer.

Australien har gjort det klart, at man mener, at IMF's omdømme vil lide skade, hvis verdenssamfundet endnu en gang får den opfattelse, at organisation udpeger en chef på baggrund af vedkommendes nationalitet snarere end hans eller hendes kvalifikationer.

Avisen Sydney Morning Herald skriver, at Keating vil stille op, hvis Australiens finansminister Wayne Swan beder ham om det. Keating var Australiens finansminister under premierminister Bob Hawke inden han selv blev regeringschef fra 1991 til 1996.

- Det er det eneste job, der ville interessere ham, citerer avisen en, der står Keating nært, for at sige.

Costello, som var finansminister fra 1996 til 2007 har endnu ikke officielt erklæret sig som kandidat, men går stærkt ind for at bryde det monopol, europæerne har haft på IMF-topposten siden 1946.

- Australien bør stå i spidsen for bestræbelserne på at sikre, at nationer uden for Europa får repræsentativ indflydelse i IMF og at IMF reformeres så at organisationen afspejler verden i det 21. århundrede snarere end verden af 1946, siger han.

Australiere har også kik på IMF-posten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce