Australien vil poste milliarder i bedre skoler


Australien vil poste milliarder i bedre skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uddannelse i verdensklasse er nøglen til en stærkere økonomi, siger premierminister Julia Gillard.

Den australske regering vil investere et milliardbeløb i at give landets skolelever en bedre uddannelse.

Flere uddannelseseksperter kritiserer regeringen, fordi den vil skaffe de ekstra milliarder til skolerne gennem store nedskæringer på universiteternes budgetter, skriver The Sydney Morning Herald.

Reformen, der blev annonceret søndag, vil være den største i flere årtier og tilføre skolerne næsten 90 milliarder kroner de kommende seks år.

Pengene skal ifølge regeringens forslag sikre, at australske skoler er blandt verdens fem bedste på kerneområder som læsning og regning inden 2025.

- Et skolesystem i verdensklasse er en af de afgørende betingelser for en stærk økonomi i fremtiden, siger premierminister Julia Gillard, der tidligere har været undervisningsminister, ifølge avisen.

- Det vil hjælp ethvert barn i Australien til at få den bedst mulige uddannelse og sikre dem høj løn i højt kvalificerede stillinger, siger hun.

Gillard satser på, at øget fokus på uddannelse kan være med til at få hende genvalgt ved parlamentsvalget i september.

Labor halser efter den borgerlige opposition i meningsmålingerne efter endnu et bittert opgør om formandsposten i arbejderpartiet for nylig, hvor flere fremtrædende medlemmer af regeringen forsøgte at vælte Julia Gillard, der er landets første kvindelige regeringsleder.

Regeringen vil bidrage med to dollar for hver dollar, som landets delstater øger sine investeringer i skolesystemet med.

Julia Gillard har givet delstaterne indtil 30. juni til at beslutte sig for om de vil støtte hendes "two for one" forslag.

Australien vil poste milliarder i bedre skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce