Tobaksfabrikken i Assens er sammen med resten af Scandinavian Tobacco Group 10 milliarder kroner værd. Det viser noteringen på fondsbørsen, der begynder onsdag.

- Hvis man kunne tænke sig at blive medejer af Scandinavian Tobacco Group, når selskabet går på børsen, behøver det ikke koste mere end en hundredekroneseddel.

Det er i hvert fald den kurs, aktierne bliver udbudt til i forbindelse med børsnoteringen, og dermed vil selskabet være opført til en samlet markedsværdi på 10 milliarder kroner.

Aktierne vil kunne handles allerede onsdag, og bestyrelsesformand Jørgen Tandrup er trods de vanskelige tider på aktiemarkederne fortrøstningsfuld:

- Vi har oplevet stor interesse for selskabet fra både danske og udenlandske investorer. Vi er glade for den positive feedback, som vi har fået, og tilfredse med den endelige udbudskurs.

- Set i lyset af de nuværende volatile finansielle markeder ser vi det som en tillidserklæring og tro på, at vi kan levere solide resultater, siger han.

Scandinacian Tobacco Group vil få to hovedaktionærer i form af selskaberne Skandinavisk Holding II og Swedish Match Cigars, der hver vil få en ejerandel på omkring 30 procent.

De øvrige aktier er for 90 procents vedkommende afsat til danske og internationale institutionelle investorer, mens private investorer har fået tildelt resten.

Alt i alt har selskabet fået 11.500 nye investorer i forbindelse med selskabsnoteringen.

Mere om emnet

Se alle
It-problemer i USA driller fortsat tobaksfirmaet STG

It-problemer i USA driller fortsat tobaksfirmaet STG

Lavere cigarsalg giver bagslag på børsen

Tobakschefen med de mange kasketter

Tobakschefen med de mange kasketter