Askeskyen opløses over Danmark


Askeskyen opløses over Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskerne slipper for de helt store problemer med den islandske askesky, lyder seneste vurdering fra Naviair.

Alt tyder på, at det danske luftrum ikke bliver ramt af hårdere af den islandske askesky, end det er sket i løbet af tirsdagen.

Sådan lyder vurderingen fra flyvesikringstjenesten Naviair ud fra de seneste kort over askeskyens færden i Europa.

- Vi ser meget positivt på den udvikling, der er lige nu, siger Camilla Hegnsborg, pressevagt ved Naviair.

- Med den måde, askeskyen indtil videre har bevæget sig på, får vi et meget positivt signal, hvad angår Danmark. Der er ikke noget, der ser ud til at kunne give problemer, fortsætter hun.

Kun dele af Nordjylland har i løbet af tirsdag været ramt af et flyveforbud, der foreløbigt gælder frem til klokken 02 i nat.

- Men det har ingen betydning for lufttrafikken, for flyene kan bare flyve over, og Aalborg Lufthavn er ikke ramt, siger Camilla Hegnsborg.

Hun tilføjer, at de nye prognoser for onsdag morgen og middag tyder på, at askeskyen er på vej til at blive opløst over Danmark.

- Det ser ud som om, askeskyen driver fordi og samtidig går lidt i opløsning. Der er ikke de samme tunge koncentrationer i skyen, som vi tidligere har set i nærheden af Danmark, siger Camilla Hegnsborg.

Ud over Nordjylland ser resten af Danmark kun ud til at blive ramt af askekoncentration, der ligger i den såkaldte blå zone, hvor alle selskaber har tilladelse til at flyve.

Samtidig har både SAS, Norwegian og Cimber Sterling fået tilladelse til at flyve i de grå zoner, hvor askekoncentrationen er mellem to og fire milligram per kubikmeter luft.

Dermed bør der kun forekomme aflysninger til og fra de destinationer, hvor luftrummet er helt eller delvist lukket.

Askeskyen opløses over Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce