Islands meget aktive Grimsvötn-vulkan er gået i udbrud. Askeskyen fra vulkanen har nu lukket islandsk luftrum.
Island har lukket sit luftrum som følge af vulkanudbruddet på øen. Askeskyen, udbruddet har skabt, kan føre til forsinkelser i trafikken fra Norge og over Atlanten.

- Alle fly til og fra Island er indstillet det kommende døgn, og vor atlanterhavssektor er også berørt. Det vil sige, at fly mellem USA og Europa må finde andre ruter, og det vil føre til forsinkelser, siger Jens Petter Duestad, chef for kontrolcentralerne i Avinor, der driver 46 lufthavne og flyvepladser i Norge.

Imidlertid meddelte Eurocontrol, der holder øje med det europæiske luftrum, at man ikke her ventede problemer i forbindelse med vulkanudbruddet.

- Der er for tiden ingen indflydelse på europæiske eller transatlantiske flyvninger og situationen ventes at forblive sådan de næste 24 timer, hedder det i en erklæring fra Eurocontrol.

Luftfartsselskaber bliver hele tiden holdt orienteret om udviklingen i Island, påpeger Eurocontrol.

Vulkanen Grimsvötn, som ligger under Islands største isbræ, Vatnajökull, vågnede til live igen lørdag aften. Den havde da senest været i udbrud i 2004. Den går gennemsnitligt i udbrud hvert femte år.

Mere om emnet

Se alle

Askesky i opløsning

Tyske lufthavne genåbner senere onsdag

Tyske lufthavne genåbner senere onsdag

Askesky lukker luftrum over Nordtyskland

Askesky lukker luftrum over Nordtyskland