Arla aflyser Kina-fest


Arla aflyser Kina-fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skandale med forurenede mælkeprodukter i Kina har fået Arla til at aflyse en officiel åbning af en ny fabrik i Indre Mongoliet. 1200 børn syge af mælkepulver.

En storstilet officiel åbningsfest i morgen for Arlas nye mælkepulverfabrik i Hohhot i Kina er blevet aflyst, fordi et af landets største mejerier, Sanlu, der er delvist newzealandsk-ejet, er ramt af en fødevareskandale, der vokser dag for dag.

Over 1200 spædbørn er ramt af nyresvigt og urinvejsinfektioner efter at have indtaget mælkepulverprodukter fra Sanlu, oplyser det kinesiske sundhedsministerium, og de kinesiske levnedsmiddelmyndigheder er i højeste alarmberedskab.

Helt op imod 10.000 babyer kan have drukket det forurenede mælkepulver, og to er døde.

Direktør for joint venture-selskabet Mengniu Arla i Kina, Niels U. Pedersen, oplyste i dag til Ritzau, at festlighederne tirsdag ved indvielsen af fabrikken til mere end 225 millioner kroner er aflyst, men at produktionen fortsætter som hidtil.

- Vi kan ikke feste, når spædbørn i hundredvis er blevet syge efter at have indtaget en af vores konkurrenters produkter, siger Niels U. Pedersen.

- Rigtig mange børn er ramt, når man tager i betragtning, at der i fjor overhovedet ikke blev rapporteret et eneste tilfælde af nyresten blandt spædbørn. De får normalt ikke den slags lidelser, sagde Niels U. Pedersen.

Til danske journalister i Hohhot sagde han, at myndighederne endnu ikke har fundet forklaringen på de "forurenede" produkter, men teorien er, at det kemiske stof melamin på en eller anden måde er kommet i den mælk, som siden er blevet til mælkepulver.

Arla aflyser Kina-fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce