Arbejdstilsynet: Her har Lindøværftet problemer


Arbejdstilsynet: Her har Lindøværftet problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tunge løft, dampe og indeklima i fokus

Farlige malingsdampe, støj, risiko for at få ting i hovedet fra platforme, svejserøg, tunge løft, rodede trafikforhold og rod på gangvejene.

Listen over arbejdsmiljøsynder er lang, og der er nok at tage fat på for Lindøværftet, fremgår det af Arbejdstilsynets påbud efter besøg på værftet i maj og juni.

I hal B 12 og Hal B 4 har Arbejdstilsynet påbudt Lindøværftet at fjerne løft af svejsekabel- og svejsetrådsruller på henholdsvis 20 og 30 kilo stykket.

Det er ruller, som medarbejderne skifter flere gange, mens de er på arbejde og under besværlige forhold, der betyder, at de belaster ryg, skuldre og nakke.

I forbindelse med bygning af og arbejde fra platforme på skibssiderne har Lindø fået påbud om at sikre, at der ikke falder redskaber og genstande ned på folk, der arbejder under platformene.

I værftets smedeværksted, der fremstiller stilladsdele, har Lindø fået påbud om at dæmpe larmen ved at udskifte det luftdrevne værktøj med elektrisk eller hydraulisk værktøj.

Bedre udluftning

I Hal 9 skal såkaldt afhugningsudstyr flyttes, så det ikke ligger, så man kan falde over det på gangarealet, mens man i malehallerne 1, 2 og 3 skal sørge for at forbedre udluftningen, så der ikke trænger giftige opløsningsmidler ud i hallerne.

Trods udluftning i hallerne konstaterede Arbejdstilsynet under sit besøg, at der var kraftig lugt af sundhedsskadelige opløsningsmidler.

Værftet er samtidig påbudt at sætte alarm på procesudluftningen, så man ved, at den fungerer efter hensigten.

I regnskabs- og finansafdelingen er det også luften, der er i centrum.

Ved Arbejdstilsynets besøg den 27. maj blev temperaturen målt til 26 grader, og luften var varm, tung og brugt.

Det skyldes ifølge tilsynet et 15 år gammelt og underdimensioneret anlæg til de små 1100 kvadratmeter kontorlokaler. Når det er tændt, skaber det træk. Det samme gør alternativet - åbne vinduer, konkluderer Arbejdstilsynet.

Man påtaler også, at regnskabsafdelingen i A-bygningen har arbejdspladser i samme rum, som man har printer og kopimaskine.

Maskinerne afgiver varme og ozon, og der kan ikke luftes ud i bygningen på grund af trækgener.

Arbejdstilsynet: Her har Lindøværftet problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce