Arbejdsmiljø er ikke noget vi taler om


Arbejdsmiljø er ikke noget vi taler om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange danskerne oplever et dårligt arbejdsmiljø. Alligevel forlænger regeringen ikke en bevilling til Arbejdstilsynets særlige indsats over for nedslidning.

Nedslidning, stress og sygefravær er ikke noget, man taler om. Danske arbejdspladser er for dårlige til at fokusere på arbejdsmiljøet, viser nye undersøgelser fra henholdsvis LO og FOA. Ifølge LO's undersøgelse mener hver femte dansker, at forebyggelsen af fysisk nedslidning på deres arbejdsplads ikke er god nok.

Af FOAs undersøgelse fremgår det, at mange arbejdspladser ikke overholder loven om arbejdspladsvurderinger. En femtedel af sikkerhedsrepræsentanterne svarer, at arbejdsgiverne ikke inddrager dem, når der skal laves arbejdspladsvurdering. Er vurderingen ikke i orden, får arbejdspladsen sværere ved at forebygge sygefravær, mener FOA.

- Arbejdspladsvurderingen er et redskab til at undgå dårlige arbejdsforhold, og derfor er det vigtigt, at de, som kender arbejdspladsen godt og ved, hvad der rør sig blandt de ansatte, er med til at lave den, siger forbundssekretær og arbejdsmiljøansvarlig i FOA Inger Bolwinkel.

Regeringen har ikke lagt op til, at ekstra bevillingen på 70 millioner kroner til Arbejdstilsynet skal forlænges. Det er penge, som i dag bliver brugt til en særlig indsats i brancher med nedslidende arbejde.

- Vi kan kun på det kraftigste opfordre regeringen til at gøre den bevilling permanent. For der er et kæmpe potentiale i at nedbringe sygefraværet ved at forebygge nedslidning, siger LO-sekretær Ejner K. Holst.

Undersøgelserne fra de to fagforeninger kommer i anledningen af, at tirsdag er international arbejdsmiljødag.

Arbejdsmiljø er ikke noget vi taler om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce