Arbejdsløsheden stiger eksplosivt

Der er nu 82.100 registrerede ledige i Danmark
Foto: Michael Mottlau/POLFOTO

Arbejdsløsheden stiger eksplosivt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køen af arbejdsløse er blevet markant længere. 10.600 danskere blev ledige i marts. Seniorøkonom kalder de nye tal for "choktal". I alt er 82.100 nu ledige.

Ledigheden stiger eksplosivt i Danmark.

I marts kom der 10.600 flere danskere i arbejdsløshedskøen, viser tal fra Danmarks Statistik. Det betyder, at 82.100 nu er ledige i Danmark, hvilket svarer til 2,9 procent af den samlede arbejdsstyrke.

I Jyske Bank kaldes de nye ledighedstal for "choktal".

- Dagens tal overgår vores forventning, som lå på op til 7000 flere ledige. En stigning på over 10.000 fuldtidsledige må nærmest karakteriseres som choktal. Når ledigheden nu accelererer, skyldes det en forsinket effekt fra fyringsrunderne, der for alvor dukkede op lige før årsskiftet, siger seniorøkonom Niels Rønholt fra Jyske Bank.

I januar og februar steg arbejdsløsheden med henholdsvis 5000 og 5500 personer. De tal er fordoblet i marts. Sammenlignet med december 2008 er ledigheden nu steget med 21.100 personer, svarende til 35 procent.

Danske Banks cheføkonom, Steen Bocian, vurderer, at det er meget usikkert, hvor meget arbejdsløsheden vil stige i de kommende måneder, men krisen er efter hans vurdering langsomt ved at tage af i styrke.

- Med en forventning om en klar bedring i krisen over de kommende måneder er det vores håb og forventning, at vi kan nøjes med godt og vel 100.000 ledige ved udgangen af i år - og at vi holder os under 150.000 ledige ved udgangen af næste år. Men vi erkender, at der er en risiko for, at ledigheden kan stige helt op mod 190.000 personer, som Nationalbanken forventer, siger Steen Bocian.

Arbejdsløsheden stiger eksplosivt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce