Arbejdsgivere vil have skattefrie helbredstjek


Arbejdsgivere vil have skattefrie helbredstjek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gør helbredstjek, hjælp til rygestop, kostvejledning og andre arbejdsgiverbetalte forebyggende sundhedsydelser skattefrie - og få gevinsten mange gange igen i form af faldende sygefravær.

Sådan lyder opfordringen til skatteminister Svend Erik Hovmand (V) fra Dansk Handel & Service, der blandt sine medlemsvirksomheder oplever en stigende interesse for diverse sundhedsordninger.

I dag er arbejdsgiverbetalte sundhedsordninger i høj grad et gråzoneområde, hvor det kan være vanskeligt at afgøre, om den enkelte virksomheds ønske om sundhedstiltag til medarbejderne er skattefrie eller ej. Og det afholder mange virksomheder, der ellers gerne ville have sundhedsfremmende ordninger, fra at gennemføre dem, fastslår markedschef Heidi Schütt Larsen, Dansk Handel & Service.

Arbejdsgiverorganisationen har derfor henvendt sig til såvel skatteministeren som de politiske partier i et forsøg på at få ændret reglerne, så de bliver mere enkle for virksomhederne - allerhelst allerede ved de kommende finanslovforhandlinger.

- Det afgørende er at få klare skatteregler, der sikrer de ansatte skattefrihed for alle typer af forebyggende sundhedstiltag, så virksomhederne ikke begrænses i at gennemføre fornuftige sundhedsordninger. Det gælder såvel kostvejledning som rygestopkurser og massage. Naturligvis vil det koste i første omgang, men pengene vil blive tjent ind mange gange i form af en bedre sundhedstilstand, siger Heidi Schütt Larsen.

For virksomheden er gevinsten gladere medarbejdere med færre sygedage.

Ud over at få forenklet reglerne er der brug for at få skabt skattemæssig ligestilling mellem medarbejdere med behov for forskellige sundhedsbehandlinger. I dag er der for eksmpel skattefrihed for operationer, men ikke for medarbejdere, der sendes på rygeafvænning eller slankeophold.

Arbejdsgivere vil have skattefrie helbredstjek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce