Arabiske lande beskylder Iran for at destabilisere region


Arabiske lande beskylder Iran for at destabilisere region

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landene i Den Arabiske Liga er enige om at støtte Saudi-Arabien mod "fjendtlige handlinger" fra Iran.

Den Arabiske Liga, der søndag holder krisemøde i forlængelse af en diplomatisk konflikt mellem Iran og Saudi-Arabien, beskylder Iran for at destabilisere hele regionen.

Ved mødet i den egyptiske hovedstad, Kairo, nåede de arabiske ministre til enighed om at støtte Saudi-Arabien mod "fjendtlige handlinger" fra Iran.

I en afsluttende erklæring fordømmer Den Arabiske Liga også Teheran for rapporter om, at Den Iranske Revolutionsgarde skulle stå bag en militant gruppe, der er blevet afsløret i Bahrain.

Alle medlemmer af ligaen stemte for erklæringen på nær Libanon, hvor den iranskstøttede Hizbollahmilits er en magtfuld politisk kraft.

Krisemødet i Kairo er indkaldt, da Saudi-Arabien mandag afbrød de diplomatiske forbindelser til Iran, i en reaktion på at iranske demonstranter var brudt ind på den saudiarabiske ambassade i Teheran.

Iranerne trængte ind på ambassaden, da Saudi-Arabien havde henrettet den shiitiske sheik Nimr al-Nimr i forbindelse med en massehenrettelse, som har mødt fordømmelse over hele verden.

Det fjendtlige forhold mellem Saudi-Arabien og Iran er ikke nyt, men den forværrede diplomatiske krise vækker international bekymring.

De to lande - i særdeleshed Iran - regnes for centrale aktører i en løsning på konflikten i Syrien, hvor en ødelæggende og blodig krig snart går ind i sit sjette år.

Iran støtter det syriske styre med præsident Bashar al-Assad i spidsen, mens Saudi-Arabien støtter oppositionen, der vil vælte Assad.

Saudi-Arabien fastholder, at konflikten med Teheran ikke får konsekvenser for fredsprocessen i Syrien.

- Vi har tidligere tilkendegivet vores støtte til oppositionen i Syrien og bestræbelserne på at finde en fredelig løsning i Syrien, siger den saudiarabiske udenrigsminister, Adel al-Jubeir.

- Det gælder fortsat. Vi tror på det, og vi støtter fredsprocessen fuldt ud trods uoverensstemmelser med Iran.

Arabiske lande beskylder Iran for at destabilisere region

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce