App-firma sætter farten op

Writereader, stiftet af Babar Baig og Janus Madsen, har netop sikret sig deltagelse i et såkaldt acceleratorprogram i Schweiz sammen med seks andre firmaer. Der var hård konkurrence til vækstprogrammet, som 900 virksomheder havde søgt om at komme med i. Writereader har tidligere været på lignende acceleratorprogrammet - bl.a. hos Intel i Californien for nogle år siden. Arkivfoto

App-firma sætter farten op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det fynske app-firma Writereader, der står bag app'en Skriv og Læs, opruster med nye udviklere og er samtidig udvalgt til accelerator-program i Schweiz, hvor 900 firmaer forsøgte at komme med.

Den fynskbaserede virksomhed Writereader søger nye it-udviklere og er samtidigt på udkig efter et nyt og større kontor i København, hvor man efterhånden har haft base i fem år.

- Vi har en stor nyhed på vej efter sommerferien, som jeg ikke kan fortælle om endnu, men den betyder, at vi skal bruge to nye udviklere, siger stifter af Writereader, Janus Madsen.

Han stiftede selskabet med sin nuværende partner Babar Baig tilbage i 2012. Forlaget Alinea, der er ejet af Egmont, kom i 2015 ind som både samarbejdspartner og investor, men siden årsskiftet har Writereader haft et samarbejde med Egmonts konkurrent Gyldendal om selskabets skriveapp. Matematikappen, Fotomat, hører fortsat under Egmonts Alinea-forlag.

- Gyldendal har siden 1. januar haft Skriv og Læs-appen med ud til skoler og børnehaver. Det har fungeret gnidningsfrit, og det har faktisk betydet, at vi har fordoblet antallet af brugere siden januar fra 1250 til 2500, efter vi har indgået samarbejdet med Gyldendal, siger Janus Madsen om samarbejdet med de to forlags-konkurrenter.

I Norge har Writereader netop indgået en aftale med et norsk forlag, som fra 1. august begynder at rulle den fynskbaserede app ud til tusindevis af børnehaver og skoler.

- Min forventning er, at vi kan nå ud til 25-50 procent af skolerne i Norge, siger Janus Madsen.

Nåleøje i Schweiz

Det er dog ikke kun i Norge, at Writereader sætter turbo på, for firmaet er blevet udvalgt blandt 900 ansøgere til en plads i et accelerator-program i Schweiz, hvor kun syv firmaer kom gennem nåleøjet.

- Det kan være vejen ind på det marked, fordi vi allerede er kommet så langt og er blevet udvalgt. Vi får adgang til en række potentielle partnere. Det er en unik mulighed, som vi skal forsøge at benytte os af, siger han.

Medvirken i et acceleratorprogram er dog ikke automatisk vejen ind på et nyt marked. Writereader har således medvirket i lignende programmer i USA, Holland og Tyskland, hvor man stadig kæmper for at etablere sig.

App-firma sætter farten op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce