Annoncehaj hev kanin op af hat

IT-Support Danmark hed tidligere Azir.dk, og solgte også den gang værdiløse internet-annoncer.
Foto: Kåre Viemose/polfoto

Annoncehaj hev kanin op af hat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byretten bedømte annoncehajen Lasse Schous bedragerier som så grove, at det skulle koste 2,5 års fængsel.

Nu er det så landsrettens tur til at bedømme politiets materiale mod den kontroversielle annoncemand, der i selskabet IT Support Danmark solgte dyre, men værdiløse netannoncer til mange hundrede små erhvervsdrivende.

I går var der afsluttende procedure i ankesagen i Østre Landsret, og her hev Lasse Schous forsvarer en velvoksen kanin op af hatten.

Forsvareren mener som udgangspunkt, at Lasse Schou skal frifindes eller have nedsat straffen betragteligt, fordi der - ifølge forsvareren - skete en procedurefejl, i forbindelse med, at politiet og Håndværksrådet i 2003-2004 efterforskede sagen.

Blev ikke sigtet

Efterforskningen førte i første omgang til, at politiet henlagde sagen, uden at Lasse Schou blev sigtet.

Men det burde han have været, mener forsvareren, og politiet burde have forkyndt en påklageopgivelse, da sagen i 2004 blev opgivet på grund af mangel på beviser.

Håndværksrådet klagede til statsadvokaten, og sagen blev siden genoptaget og altså gennemført med dom til følge.

Giver landsretten forsvaret ret, vil det betyde, at Lasse Schou skal frifindes for de forhold, der var omfattet af den første del af undersøgelsen, og det vil alt andet lige betyde, at straffen vil blive reduceret væsentligt.

Anklagemyndigheden mener til gengæld, at straffen skal skærpes til 3 - 3,5 års fængsel, og at erstatningsspørgsmålet skal inkluderes i dommen, i stedet for at de mange snydte kunder skal køre erstatningssager som civile søgsmål.

Der falder dom den 26. juni klokken 12.00.

Annoncehaj hev kanin op af hat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce