Tårene pressede sig i dén grad på, da 24-årige Anne Møllegaard Rasmussen og hendes makker Chris Johansen lørdag eftermiddag blev kaldt på scenen som Danmarksmestre ved DM i skills i Fredericia.

Makkerparret fra Odense vandt anlægsgartner-kategorien og blev hyldet af salen og af statsminister Lars Løkke Rasmussen, som gav diplom, trofæ og håndtryk på scenen i Fredericias messecenter.

Fyens.dk fangede Anne Møllegaard Rasmussen, da hun havde fordøjet triumfen en smule og var på vej hjem til Odense for at hvile både hovedet og kroppen.

- Alt det, vi har kæmpet så hårdt og så længe for, har båret frugt. Jeg er meget stolt, og jeg blev også meget berørt, da mit navn blev råbt op. Jeg havde svært ved at holde tårerne tilbage netop fordi, vi har kæmpet så hårdt, siger den unge anlægsgartner-elev til fyens.dk

Anlægsgartnerne havde 21 timer fordelt over tre dage til deres opgaver, og det fynske vinderpar havde timet tiden perfekt.

- Vi havde et halvt minut, hvor vi ikke vidste, hvad vi skulle lave. Det har været hårdt, men det har været lystbetonet, og vi har virkelig nydt det, siger den nykårede Danmarksmester.

Anne Møllegaard Rasmussen er elev hos anlægsgartnerfirmaet Th. Skov Larsen i Odense, og hun fik sin elevplads efter igen og igen at have bedt firmaet om at give hende en chance. Fordi hun virkelig ville. Den indsats blev kronet med en læreplads, og i dag gik hun så på scenen som Danmarksmester.

- Jeg har gjort mig selv en tjeneste ved at gå ind i det her fag. Jeg har virkelig fundet min hylde, lyder det fra Anne Møllegaard Rasmussen, som har snuppet en feriedag på mandag.

DM i skills er erhvervsuddannelsernes DM, og senere på året skal vinderne til NM, der afholdes i Göteborg.

  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
2
Dygtige håndværkere: Seks fynboer til tops ved DM i skills

Dygtige håndværkere: Seks fynboer til tops ved DM i skills

Jacob og Jacob tog DM-titlen

Jacob og Jacob tog DM-titlen

Live-tv: Følg afgørelsen ved DM i skills

Live-tv: Følg afgørelsen ved DM i skills