Onsdag aften sendte Lindø nyt materiale om, at man kunne bygge Femern-tunnel. Torsdag morgen gik ordren til Rødbyhavn.
Det var en ”møghamrende ærgerlig” borgmester Anker Boye, som modtog nyheden om, at det ikke er nogle fynboer, som skal lave tunnelelemeter til Femern-forbindelsen.

- Det virker som hastværk, og som om der ligger politisk pres bag. Jeg synes ikke, det har været et tilfredsstillende forløb, siger Boye, som er formand for Odense Havn.

Onsdag aften sendte Odense Havn og Lindø Industripark nyt materiale om Lindø-tilbuddet rundt til Femern A/S’ bestyrelse, fordi der ifølge Anker Boye løb rygter på Christiansborg om, at Odense Fjord ikke havde den nødvendige dybde til at transportere de kæmpestore elementer, som skal forbinde Danmark og Tyskland med en tunnel i 2020.


Torsdag blev Rødbyhavn på Lolland udpeget som produktionsområde for de 80 tunnelelementer. - En beslutning, som allerede var undervejs i sidste uge, mener Anker Boye.

- Vi fik bremset beslutningen i torsdags (for otte dage siden, red.), hvor Femerns bestyrelse ellers var klar til at træffe den.

- Jeg er lidt mopset over det, fordi vi hørte, at der lå fejlagtige oplysninger om Lindø. Vi har brugt de seneste dage og ikke mindst i går på at sikre, at alle fik de rigtige informationer. Men det virker som om, der har været politisk pres, og de ville have den beslutning igennem uanset hvad, siger Anker Boye.


Hvad der skulle motivere sådan et pres for at få en hurtig beslutning om, at produktionen skulle til Lolland, mener Anker Boye ikke, han kan vurdere.


Læs mere i Fyens Stiftstidende fredag.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle

DF om grænsekontrol: EU kan bare komme an

Fyn går glip af Femern-job

Fyn går glip af Femern-job

Slesvig-Holsten: Nej til grænsekontrol