Angste og depressive hjælpes via computer


Angste og depressive hjælpes via computer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pilotprojekt skal hjælpe praktiserende læger med at hjælpe de mange med angst og depression bedre.

Tusindevis af danskere, som lider af depression eller angst, kan se frem til bedre og hurtigere hjælp. Fremover vil mange sammen med deres læge tæt kunne følge deres egen sygdom via patientens pc, tablet eller smartphone.

Det betyder, at nogle af de patienter, som i dag får for meget, forkert eller for lidt medicin eller samtaleterapi hurtigere opdages.

Omkring 800 af landets praktiserende læger får i disse dage det nye onlineværktøj, der på sigt kan revolutionere lægernes muligheder for at hjælpe patienter med psykiske lidelser.

Også når symptomerne undervejs ændrer sig, hvilket det nuværende system ikke er særligt egnet til at opfange.

- Jeg ser det som et muligt gennembrud indenfor psykiatrien, hvis læger og psykologer og ikke mindst patienterne er med på det her, siger seniorforsker, ph.d. Kaj Sparle Christensen fra Forskningsenheden for Almen Praksis og Aarhus Universitet, der står bag pilotprojektet.

Lægerne får markant bedre mulighed for at følge patienternes udvikling, indtil de er raske.

- Når vi fra uge til uge kan følge patientens tilstand derhjemme, kan vi også bedre målrette behandlingen end i dag. Samtidig bliver patienterne selv meget mere involveret i behandlingen, siger han.

Pilotprojektet under navnet sundhedsmappen.dk er sendt ud til praktiserende læger over hele landet på et tidspunkt, hvor danskernes store forbrug af antidepressiv medicin er et varmt emne.

- Måske kan vi opnå, at færre end de 460.000 mennesker, der i dag er på antidepressiv medicin, skal være det fremover, siger Kaj Sparle Christensen.

Sundhedsmappen.dk er et elektronisk system, som involverer både patient og læge. Patienten skal hver 14. dag logge ind på sin pc, smartphone eller tablet derhjemme og selv beskrive sine symptomer og status til lægen.

Angste og depressive hjælpes via computer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce