Analytiker tror SAS-frieri har lang udsigt


Analytiker tror SAS-frieri har lang udsigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udmeldinger fra SAS-topchef Mats Jansson om et salg af SAS er en gammel sang - SAS har været tættere på en fusion før, vurderer analytiker.

Flyselskabet SAS er parat til at opgive sin selvstændighed og gå i samarbejde med en partner.

Sådan lyder meldingen fra SAS-chef Mats Jansson i dagens udgave af Børsen. For SAS-analytiker Jacob Pedersen, Sydbank, er der dog tale om en gammel sang.

- Det er kun halvandet år siden, at SAS udsendte en meddelelse om, at de forhandlede med andre om selskabets fremtid. Det faldt så til jorden den gang, siger Jacob Pedersen.

Han vurderer, at man da formentlig har været tættere på et samarbejde, end SAS er i dag. Ud fra avisartiklen ser Jacob Pedersen ikke et samarbejde med en partner som nært forestående.

Ifølge Jacob Pedersen skal SAS først bevise, at man har en forretning, der kan løbe rundt, også i lidt dårlige tider.

- SAS må arbejde sig igennem de problemer, der er, siger Jacob Pedersen. Bliver problemerne større, kan SAS blive så billig, at en køber vil slå til.

Men Jacob Pedersen hælder til, at eventuelle partnere vil se tiden an, ikke mindst fordi SAS er ved at trække ny kapital til.

- Hvis jeg var en mulig køber, ville jeg nok se, hvordan det går med den forestående emission. Hvis det bliver svært for SAS at tiltrække kapital, vil kursen tage et ordentligt dyk ned - og så bliver det billigere for en køber, siger Jacob Pedersen.

Han mener, at udmeldingen fra SAS-topchefen kan udlægges negativt, set fra aktionærernes side. Snakken om at få selskabet solgt kan ses som en mangel på tillid til, at SAS-ledelsen selv er i stand til at få vendt selskabet.

Blandt mulige købere nævnes Lufthansa som den foretrukne efterfulgt af Air France-KLM og den nordiske lillebror Finnair.

Analytiker tror SAS-frieri har lang udsigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce