Analytiker ser Dong gøre sig lækker før børsnotering


Analytiker ser Dong gøre sig lækker før børsnotering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gas- og olieudvindingen kan være i fare forud for Dongs børsnotering, vurderer Sydbanks Jacob Pedersen.

Fredag blev Venstre, Socialdemokraterne, De Radikale, De Konservative og SF enige om, at Dong inden for 18 måneder skal børsnoteres. Og det kan betyde, at Dong snart må sælge dele eller hele af selskabets olie- og gasforretning.

Det vurderer analytiker hos Sydbank Jacob Pedersen.

- Det, der foregår nu, er, at man i selskabet skal finde ud af, hvordan Dong skal se ud, når det skal børsnoteres. Man vil sælge nogle aktiviteter fra til Energinet. Det store spørgsmålstegn er, hvad selskabet vil gøre i deres olie- og gasforretning, siger han.

Jacob Pedersen henviser til, at Dong selv skriver i en pressemeddelelse, at selskabet vil lave et "strategisk review".

- Når selskabet bruger den vending, kan vi ikke udelukke, at Dong ender med at sælge hele olie- og gasforretningen fra, siger han.

Olie- og gasforretningen - den såkaldte E&P-afdeling - beskæftiger sig med at udvinde olie og gas i bland andet Nordsøen.

- Det vil rykke ved den identitet, Dong har i dag. Det vil gøre Dong til et mere strømlinet selskab, og det vil frigive nogle midler til at investere i guldægget - deres vindmølleforretning.

- Nu begynder Dong at gøre sig lækker til en børsnotering. Det var måske sket alligevel på længere sigt, men der er ingen tvivl om, at processen bliver fremskyndet nu, siger Jacob Pedersen.

Ifølge Dong kommer børsnoteringen ikke til at betyde, at selskabet udsteder nye aktier. Til gengæld vil staten i henhold til den politiske aftale sælge en del af dens ejerskab.

I dag ejer staten 58,8 procent af Dong. Den andel skal ifølge aftalen bag børsnoteringen forblive over 50 procent.

Aftalen indeholder dog en åbning, der gør det muligt for partierne at sælge yderligere ud af statens ejerskab, hvis alle partier kan blive enige om det.

Analytiker ser Dong gøre sig lækker før børsnotering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce