Amt:Aktiverede blev ikke snydt


Amt:Aktiverede blev ikke snydt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De aktiverede i jobtræning på sterilcentralen på OUHer ikke blevet snydt.

Det fastslår forhandlingschef Frits Pedersen fra Fyns Amt, for vilkårene for deres ansættelse var klare i blandt andet de pjecer, de modtog. Så når Fyns Amt har udbetalt en godtgørelse til en enkelt tidligere medarbejder og vil gøre det til alle, så er det et udtryk for, at amtet ikke vil forskelsbehandle de løstansatte i forhold til de faste medarbejdere.

- Juridisk er det en forbistret vanskelig øvelse, for de aktiverede er ikke blevet snydt i forhold til deres ansættelsesbrev, men de er gået op og ned af faste, som har haft bedre vilkår, siger Frits Pedersen.

Fyns Amt har under forhandlingerne tilbudt hver af de tidligere aktiverede 500 kroner pr. måned med et loft på 10.000 kroner, men det udspil blev afvist af KAD, nu 3F. Det var et alternativt til den tunge opgave at gøre erstatningen op for hver enkelt af de tidligere medarbejdere.

Amtet har forhandlet med KAD, som har overenskomsten i sterilcentralen, men aktiverede under andre fagforeninger får samme tilbud som de tidligere KAD'ere. Det er også baggrunden for, at Frie Funktionærer ikke har modtaget et reelt forhandlingstilbud, oplyser Frits Pedersen.

Et halvt år

I oktober lovede forhandlingschefen en hurtig løsning, og efter en intern udredning med OUHog amtets forvaltning begyndte forhandlingerne. Og det kunne ifølge Frits Pedersen ikke ske hurtigere.

- Men med udsigt til en faglig voldgift vil det tage i hvert fald et halvt år, før vi får en løsning, vurderer Frits Pedersen.

Amt:Aktiverede blev ikke snydt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce