Navnet har de ikke problemer med at udtale, og "O'ense" ligger efter et års ejerskab formentlig også godt på tungen hos de amerikanske ejere af Universal Robots.

Der er da heller ikke planer om at ændre hverken navnet eller den adresse, hvor den succesfulde robotvirksomhed udspringer fra.

Sådan er meldingen fra de øverste ledelseslag i Boston-koncernen Teradyne Inc.

- Universal Robots er navnet på markedslederen inden for collaborative robots (cobots), så det skal der selvfølgelig ikke ændres ved, siger direktør Andy Blanchard fra Teradyne i en mail til Fyens Stiftstidende.

Ifølge Blanchard skal Universal Robots udfylde et robot-tomrum i den amerikanske koncern, som selv er ledende inden for automationsudstyr.

- Og da vi forventer, at markedet for såkaldte cobots vokser med 50 procent årligt de næste fem år eller mere, tror vi også på, at UR vokser med samme vækst, siger han.

Forventer at Universal Robots fastholder sin position

Da Teradyne trådte ind i den fynske robotklynge og nappede det største guldæg i form af Universal Robots sidste år, var der mange, som spurgte, om det betød, at dagene i Odense var talte. Det afviser Andy Blanchard.

- Virksomheden skal fortsat bevare sit hovedsæde i Odense sammen med udviklingen af robotterne. UR er en separat virksomhed i vores familie, og det bliver den ved med at være, siger han.

Selv om Universal Robots var firstmover inden for cobots, er flere konkurrenter enten på markedet eller på vej med egne robotløsninger. Men Teradyne ser fortsatte investeringer i udvikling og salgsnetværket som afgørende skridt for at fastholde lederpositionen.

Universal Robots havde allerede en meget talentfuld udviklingsafdeling, da Teradyne overtog virksomheden, siger han.

- Vi er meget imponerede over deres arbejde, så vores strategi går ud på at yde al den støtte, vi kan, for at det arbejde kan fortsætte og udvides fremover, siger han.

- Derfor forventer vi, at UR fastholder sin position, da deres løsning er bedre og lettere at indsætte i en automationsproces - og så er den hurtigt betalt tilbage efter kun 195 dage, siger Andy Blanchard.

  • Byline_

    Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Svindel for 6 mia.: Rigsrevisionen kritiserer Skats tilsyn med udbytteskat

Svindel for 6 mia.: Rigsrevisionen kritiserer Skats tilsyn med udbytteskat

Resultat sikrer millionbonus

Robot-succes: Ny ejer investerer i førerposition

Robot-succes: Ny ejer investerer i førerposition