Amerikansk ærkerival lukker: Fynsk robotarm overtager de ansatte

Universal Robots på messe i Chicago i foråret 2017, hvor nabostanden var optaget af Boston-firmaet Rethink Robotics. Ærkerivalen og konkurrenten var en pioner robotmarkedet og har været med til at få de såkaldte cobots gjort synlige. Firmaet er nu gået konkurs, og 20 af de ansatte er skiftet fra de røde Rethink-robotter til de blå fynske arme. Arkivfoto: Jakob Haugaard Christiansen

Amerikansk ærkerival lukker: Fynsk robotarm overtager de ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Universal Robots har fået 20 højt kvalificerede ansatte ombord i sin Boston-afdeling, efter at en pionervirksomhederne på robotmarkedet er lukket. Konkurrenten Rethink Robotics gik på markedet samme år som Universal Robots og måtte fornylig dreje nøglen om trods investeringer på en milliard kroner i virksomheden gennem årene.

Fynske Universal Robots har i mange år haft en stærk amerikansk konkurrent på markedet for samarbejdende robotter i Boston-virksomheden Rethink Robotics, men nu er rivalen væk, og det har ikke kun fjernet en konkurrent, men også givet adgang til nye medarbejdere på den amerikanske østkyst.

Universal Robots i Boston, hvor ejer Teradyne også har hovedkvarter, har nemlig været hurtige til at opsnappe 20 højt kvalificerede medarbejdere fra den tidligere konkurrent.

Universal udvider dermed ikke kun i Odense, men ansætter de 20 tidligere Rethink-medarbejdere og fusionerer samtidig Boston-kontoret med rivalens tidligere hovedkvarter i Seaport-området i Boston med øjeblikkelig virkning.

Disse nøglemedarbejdere kommer med stor erfaring inden for ingeniørvidenskab, produktudvikling og robotløsninger i forhold til kollaborative robotter, også kaldet cobots. Erfaring som passer perfekt ind i UR's ekspertise, og som vil være med til at drive nye og innovative løsninger inden for det kollaborative robotområde, fortæller UR-direktør Jürgen Von Hollen.

- Vores nye kollegaer fra Rethink har en omfattende ekspertise, viden og knowhow om ikke bare teknologi, men også om markedsvilkår og om, hvad kundernes udfordringer er. Alt dette vil komme vores kunder og partnere til gode i takt med, at vi står over for en øget konkurrence på grund af det store markedspotentiale for kollaborative robotter, siger Universal Robots' administrerende direktør, Jürgen von Hollen, fra kontoret i Odense.

Med til at åbne markedet

Rethink Robotics blev etableret i 2008, som også var året, hvor den fynske blå robotarm for første gang kom på markedet.

Nu er Baxter, som var virksomhedens vartegn, og de andre robotter fra Boston-pioneervirksomheden altså fortid, for selskabet har drejet nøglen om.

Det til trods for at firmaet igennem årene har opnået investeringer på over 150 millioner dollars eller tæt på en milliard danske kroner - senest i august sidste år, hvor virksomheden ifølge onlinemediet Crunchbase fik en kapitalindsprøjtning på 18 millioner dollars.

Alligevel løb virksomheden ganske enkelt tør for kontanter, skriver mediet, da ventede salg ikke kom i hus. Ifølge amerikanske onlinemediet The Robot Report gik en mulig redningsplan i vasken for nylig for selskabet, der ligesom UR var med til at sætte de såkaldte cobots på landkortet.

- Rethink Robotics har sammen med Universal Robots været banebrydende inden for skabelsen og udviklingen af det globale marked for kollaborative robotter, siger Jürgen von Hollen, som understreger, at Rethinks kunder også fremover har en leverandør til deres automationsplaner.

- Firmaet har altid været en god konkurrent, som hjalp os med at skabe opmærksomhed omkring cobots på verdensplan, og vi ønsker at sikre os, at deres kunder fortsat kan få gang i deres initiativer om kollaborativ automation.

Amerikansk ærkerival lukker: Fynsk robotarm overtager de ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce