Ambassadører på overarbejde: Vi er nået til slutspillet i Brexit

Ved valget i juni 2016 stemte 51,9 procent af briterne ja til at forlade EU. En ny meningsmålte viste dog for nylig, at 53 procent af briterne nu gerne ville blive i EU. REUTERS/Yves Herman/File Photo

Ambassadører på overarbejde: Vi er nået til slutspillet i Brexit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks ambassadører i Tyskland, Storbritannien og EU arbejder på højtryk for at sikre Danmarks interesser i forbindelse med Brexit. I næste uge kan du møde dem i Café Stiften.

Ambassadører fra alverdens egne af verden vender tirsdag den 21. august hjem til Danmark, når de deltager i en lang række arrangementer på Fyn.

Tre af de mest centrale ambassadører gæster Fyens Stiftstidendes debatforum Café Stiften, hvor Lars Thuesen (Storbritannien), Friis Arne Petersen (Tyskland) og Kim Jørgensen (EU) vil give deres bud på de største knaster i forhandlingerne om briternes udtræden af EU og de mulige konsekvenser, hvis parterne ikke formår at blive enige om en aftale i løbet af efteråret.

Kim Jørgensen er Danmarks faste ambassadør i EU. Han peger på, at der i EU er en stigende frustration over briternes uenighed om linjen i forhandlingerne.

- De 27 lande har indtil videre været enige om kursen over for briterne, mens briterne har været uenige om kursen over for EU. Det har skabt en stor frustration, siger Kim Jørgensen, der har et helt hold af embedsmænd, der udelukkende beskæftiger sig med Brexit.

Det samme har Lars Thuesen på den danske ambassade i London.

- Det fylder rigtigt meget. Nu er der gået to år uden, at man har fået lavet en aftale. Ikke mindst fordi, at briterne ikke har kunnet blive enige med sig selv om, hvad de gerne vil have, siger Lars Thuesen.

Kigger efter syndebukke

Ambassadørerne tror stadig på, at der i sidste udkald bliver landet en aftale. Kim Jørgensen ser dog også tegn på, at politikere og embedsmænd på begge sider begynder at forberede sig på et sammenbrud.

- Vi er ved at nå hen til slutspillet, hvor det hele spidser til. Her begynder parterne også at tale krisescenarierne op og tale om, hvem der i så fald skal have skylden for, at det hele bryder sammen. Min egen holdning er, at ingen kan være tjent med et hårdt Brexit.

Derfor tror jeg stadigvæk på en aftale. Men samtidigt kan man jo se, at alle parter begynder at forberede sig på det værste. Nogle lande er endda begyndt at ansætte ekstra toldere.

Lars Thuesen mærker også den stigende bekymring hos de 25 danske virksomheder, som ambassaden har samlet i et netværk.

- Der er helt klart en stigende bekymring, og man er selvfølgelig allerede begyndt at forberede sig på alle tænkelige scenarier. På den anden side kan man også fornemme en tro på, at det vil falde på plads, fordi alternativet er så uoverskueligt, siger han.

Ambassadørerne gæster Café Stiften tirsdag 21. august mellem klokken 16.30 og 18. Arrangementet er gratis for fuldt-betalende abonnenter. Tilmelding kan ske på www.stiftenfordele.dk eller på telefon 66 11 11 11.

Ambassadører på overarbejde: Vi er nået til slutspillet i Brexit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce