Amagerbanken beroliger markedet


Amagerbanken beroliger markedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amagerbanken går til modangreb på rygter i markedet. Banken savner ingen likviditet, forbliver selvstændig og har begrænsede nedskrivninger.

Amagerbanken bliver gang på gang nævnt som en af de lokalbanker, der er i risikozonen for at ende i et kollaps på grund af sin store eksponering i en kriseramt ejendomssektor. Nu går banken til modangreb og beroliger nervøse aktionærer og kunder.

Amagerbanken har ifølge en meddelelse til fondsbørsen god vækst i basisindtjeningen, men fastholder dog sin forventning til indtjeningen for hele året til 480-520 millioner kroner på grund af det usikre marked. Ledelsen understreger også, at bankens likviditet er "stabil og tilfredsstillende".

- Vilkårene for bankens likviditetsoptagelse er kendetegnet ved de samme vanskeligere globale markedsforhold, som gælder for andre banker. Men Amagerbanken har i den aktuelle situation gavn af et mangeårigt og godt gensidigt samarbejde med en meget bred kreds af banker i hele verden, siger administrerende direktør Knud Christensen.

Og Amagerbankens strategi er fortsat at være en uafhængig bank, understreger han.

Der har ellers været spekulationer om, at Amagerbanken vil følge eksemplet med Forstædernes Bank og finde en større partner.

På baggrund af konjunkturudviklingen forventer banken nedskrivninger i størrelsesordenen 25 millioner kroner.

Amagerbanken beroliger markedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce