Alverdens kodenørder samles i Odense: Emma var skolelærer - i dag er hun it-specialist


Alverdens kodenørder samles i Odense: Emma var skolelærer - i dag er hun it-specialist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De bliver kaldt kodenørder og it-specialister, de 600 fagfolk, som i disse dage er til kode-festival på DOK5000 i Odense. Det er it-firmaet Umbraco, som står bag festivalen og bag den kode, som er byggestenen i rundt regnet en halv million hjemmesider. Folk fra mere end 40 lande er valfartet til Odense for at være sammen, drikke kaffe, øl og snakke ikke i koder, men om koder. Vi mødte fire af dem - fire, som tilmed blev hædret som MVP - Most Valuable Person - for at finde ud af, hvem der egentlig sidder der bag skærmen.

1. Emma Burstow, England (en af de meget få kvinder på Codegarden
Foto: Michael Bager

- Jeg er stadig meget ny i den her verden. Jeg var engelsklærer i seks år i London, men så fik jeg to børn på 18 måneder, og så var det altså slut med at være lærer. Det kunne ikke hænge sammen. Jeg begyndte at babysitte for at tjene nogle penge, men jeg har altid haft webdesign som hobby, og nu er det min levevej. Det er ærlig talt en drøm, der er gået i opfyldelse.- Jeg var 33 år, da jeg "sprang", og jeg startede med at tage et kursus. Der stod jeg med alle mine spørgsmål, og svarene skulle jeg have af 20-årige, for det er jo dem, der er eksperterne. Det var den omvendte verden for mig.

- Jeg er med på Codegarden for tredje gang, og da jeg var her sidste år, fandt jeg et job som webudvikler hos Crumpled Dog (webbureau i London, red). Der har jeg været i godt et år nu, og det er mit drømmejob. Jeg har stadig meget at lære, men i Umbraco-miljøet lærer vi af hinanden og deler med hinanden. Jeg er vild med det, og jeg tror ikke, jeg kan møde udfordringer, der sådan lige slår mig ud. Når man har været lærer og stået i et klasseværelse med 30 fjendtlige teenagere, er du ikke så let at vælte.

2. Paul Sterling, Seattle, USA
Foto: Michael Bager

- Jeg er 49 år og nok en af de ældste, der er her. Jeg troede oprindeligt, jeg skulle gøre karriere inden for økonomi, som jeg har læst på universitet i både Italien og USA, men det blev altså ikke den vej, jeg endte med at gå.

- Som ung - helt ung - havde jeg fritidsjob som skiinstruktør og dykkerinstruktør, men efter universitetet har det ene job fulgt det andet, og jeg fik mere og mere erfaring med at analysere og finde it-løsninger, og det kan jeg især godt lide. Hvis et firma f.eks. kommer og siger: vi har en udfordring her: vi vil gerne øge vores salg i dét her område - hvordan løser vi det? Så elsker jeg at dykke ned i det.

- Jeg arbejdede for Umbraco i seks år - indtil 2016 - og jeg er især glad for det venlige miljø, der udmærker sig ved, at man bidrager og får endnu mere igen. Jeg synes, jeg personligt får mere igen, end jeg giver - for hver gang jeg foreslår én løsning, vender folk tilbage med feedback og ideer til, hvordan mit forslag kan forbedres. Det er et miks af koder, support, dokumentation og ikke mindst inspiration i et miljø, hvor alle gerne hjælper hinanden.

3. Owain Williams, Skotland
Foto: Michael Bager

- Jeg har bygget websider, siden jeg var 12 år gammel - i dag er jeg 36. Det har altid været min hobby, men jeg er ret ny i Umbraco-miljøet. Jeg bor i Edinburgh og har arbejdet med webudvikling for den skotske regering i 13 år, men jeg har næsten lige skiftet job til et kreativt bureau - Lewis - som bruger Umbraco. Og nu sidder jeg her med en MVP (hædersbevisningen Most Valuable Person) - det er lidt vildt - det er meget vildt, og jeg går rundt mellem en masse store personligheder - og de ved endda, hvem jeg er.

- Jeg har fået lavet en T-shirt (og den har han på, red.) med 50 navne, som jeg har sat mig for at møde, mens jeg er på Codegarden. Jeg tikker dem af, når jeg har mødt dem, og det er virkelig store navne nogle af dem, men alle er superflinke, og det er det specielle ved Umbraco-miljøet. Det er meget åbent og imødekommende i modsætning til andre miljøer, som godt kan meget lukkede, og hvor man som ny ikke rigtig tør stille spørgsmål.- Når jeg ikke arbejder, er min store fritidsinteresse at løbe. Det gør både min kone og jeg. Jeg startede, fordi jeg var for tyk - nu har jeg tabt 50 kilo - og bliver ved med at løbe, helst langt. Det er sådan, jeg slapper bedst af.

4. Dave Woestenborghs, Belgien
Foto: Michael Bager

- Jeg har altid gerne ville programmere, og jeg gik også på universitetet, men skolen kedede mig, og så holdt jeg op igen og tog et job på en fabrik, der lavede dæk. Det stod jeg og gjorde i godt to år, indtil jeg ikke orkede det mere, for jeg ville stadig hellere programmere.

- Jeg sagde mit job på fabrikken op, men fandt et kursus, der kunne lære mig at lave websider. Kurset varede tre måneder, og ja - så har jeg været i den verden lige siden. I dag arbejder jeg som senior webudvikler i Colours, der laver alt i digitale løsninger, og i dag er jeg en af seniorerne, men i starten var det mig, der stillede alle spørgsmålene og havde brug for hjælp. Der er ikke noget mystisk over vores verden - det er et håndværk - men Umbraco-miljøet er specielt, fordi alle vil hjælpe dig. Der findes simpelt hen ingen dumme spørgsmål, og det er befriende.- Jeg kommer til Odense for at møde alle de spændende mennesker, jeg kender fra miljøet. Det er vigtigt at mødes, og det er menneskene, der er interessante. Når jeg tager hjem herfra, skal jeg til en stor musikkonkurrence i Bruxelles. Jeg spiller trompet - jeg elsker musik - og jeg har spillet trompet, siden jeg var seks år gammel.

Alverdens kodenørder samles i Odense: Emma var skolelærer - i dag er hun it-specialist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce