Alka-ejer: Folk glemmer Alkas krise

Formand for Alka Kim Simonsen er ikke nervøs for at lade Tryg overtage kontrollen med Alka.

Alka-ejer: Folk glemmer Alkas krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fagforeningerne har solgt deres forsikringsselskab Alka til Tryg. Ud over milliarder slipper de for risiko.

Alka har glade kunder, vækst og solide overskud. Alligevel har ejerne - en række fagforeninger - valgt at sælge det til Tryg. Det har bragt vrede hos flere fagforeninger.

I stedet for deres eget forsikringsselskab har fagforeningerne fået 8,2 milliarder kroner, et håndslag på, at priserne ikke stiger for medlemmerne de første fem år og mindre eksponering over for forsikringsbranchen.

- Det virker som om, at nogen har glemt, at Alka for ikke mange år siden var i krise. Dengang ville fagforeningerne ikke skyde penge ind, så man fik en udenlandsk investor.

- Nu kan jeg forstå på nogle forbund, at alt kommer til at være ren idyl for Alka for evigt.

- Sådan en garanti vil jeg nødigt give. Bare fordi himlen er lyseblå i dag er den det ikke nødvendigvis om 5-10-15 år, siger formand for fagforeningen HK og bestyrelsesformand for Alka Kim Simonsen.

Han føler sig samtidig med egne ord ganske tryg ved Tryg.

Tryg har allerede aftaler med en stribe andre fagforeninger, der er ganske tilfredse. Og hvis Tryg ikke har det bedste tilbud til Kim Simonsens medlemmer om fem år, så kan HK frit gå til andre.

Set fra stolen som formand for Alka er tiden rigtig nu, fordi prisen er høj og fordi det bliver sværere og sværere at være et mindre forsikringsselskab.

- Nu kan vi koncentrere os om at gøre det, vi er bedst til, nemlig at være fagforeninger. Og så kan Tryg gøre det, de er bedst til, nemlig at være forsikringsselskab,

- Forude står stigende myndighedskrav og ting som førerløse biler, der kan ændre markedet fundamentalt. Det er Tryg langt bedre til at håndtere, end vi er, siger Kim Simonsen.

Med Tryg får Alka samtidig en ejer, der er styret af Tryghedsgruppen. En demokratisk, dansk fond, der uddeler penge til godgørende formål. Andre købere har stået på spring, fortæller formanden.

- Jeg har været formand for Alka i snart otte år. Og jeg kan nævne seks forskellige selskaber, der har prøvet at købe os. Men vi har valgt Tryg, fordi de er danskejede og har en god historik.

- De har et værdigrundlag, der ikke bare er at tjene penge, men også at sende penge tilbage til samfundet. Så vi synes, at vi har fundet en rigtigt fin partner i Tryg, siger Kim Simonsen.

FAKTA: Tryg er et af Nordens største forsikringsselskaber
Forsikringsselskabet Tryg har en lang historie i Danmark.

Mandag købte Tryg Alka Forsikring for en samlet købesum af 8,2 milliarder kroner.

Alka har omkring 380.000 kunder og bruttopræmieindtægter på omkring 2,5 milliarder kroner årligt. Med opkøbet vil Tryg have en markedsandel på over 20 procent i Danmark.

Læs mere om Tryg her:

* Tryg er et af de største skadeforsikringsselskaber i Norden med aktiviteter i Danmark, Norge og Sverige.

* I Danmark er Tryg ifølge selskabet den største aktør.

* Tryg har godt 3300 medarbejdere og 2,5 millioner privatkunder. Dertil kommer 140.000 erhvervskunder.

* Siden 2011 har Morten Hübbe været koncernchef.

* Historien om Tryg går helt tilbage til 1728, hvor København hærges af en brand. Efterfølgende dannes forsikringsselskabet Kjøbenhavns Brand i 1931.

* Navnet Tryg dukker op for første gang i 1911.

* Tryg vokser gennem opkøb i årenes løb. I 1995 opkøber Tryg forsikringsselskabet Baltica og fortsætter i nogle år under navnet Tryg-Baltica.

* I 2001 overtager Tryg det norske forsikringsselskab Vesta og fortsætter under navnet TrygVesta i Danmark frem til 2010.

Kilde: Tryg

Alka-ejer: Folk glemmer Alkas krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce