Et lokale ved siden af det kommende mikrobryggeri i Albanigade skal indrettes til stort rykind af gæster.

Mens de gamle virksomheder i byerne typisk har svært ved at finde plads, når der skal udviddes, står Albani i øjeblikket med ledige kvadratmeter, som kan bruges til udvikling af et helt nyt koncept.

Bryggeriet vil sætte rundvisninger i system, og derfor er virksomheden nu i gang med at undersøge, hvordan et lokale på 500 til 600 kvadratmeter kan indrettes.

- Mikrobryggeriet har førsteprioritet, og derfor ser vi lige nu de to projekter som særskilte, selv om de egentlig hører sammen.Lars Mejgaard, koncernansvarlig for specialøl i Royal Unibrew.

- Vi får utrolig mange henvendelser fra folk, som gerne vil på besøg. Det betyder, at vi ofte laver rundvisninger, og når folk har været her, får vi kun positive tilbagemeldinger. Derfor har vi besluttet os for, at det skal professionaliseres, siger Lars Mejlgaard, der er koncernansvarlig for specialøl i Royal Unibrew.

Virksomheden er i gang med at etablere et mikrobryggeri i den del af bryggeriet, der vender ud mod Albanigade.

Her er tomme flasker i tusindvis hver dag blevet behandlet på returflaskekolonne seks, men de senste 15 år har antallet af returflasker været støt faldende, mens mængden af engangsflasker og dåser har været stigende. Dermed er der ikke længere det samme tryk på kolonnen.

- Samtidig var den af ældre dato og skulle alligevel renoveres, så derfor gav det god mening at demontere den og flytte resten af produktionen over på en anden kolonne, siger Lars Mejlgaard.

Planen er at etablere en stor glasvæg ned gennem lokalet med mikrobryggeriet på den ene side og barfaciliteterne med 25-30 haner på den anden.

- Så selv om konceptet ikke er helt på plads, så er vi lige nu i gang med lave ansøgninger til kommunen i forhold til køkken, kloakering, affaldsordning og udskænkning. Men vi afsøger også muligheden for at spille musik, siger han.

Lars Mejlgaard forventer, at det første mikrobryg kan sættes over i slutningen af april, og dermed kan den første tapning være klar i slutningen af maj, mens selve lokalet ved siden af vil stå færdigt i løbet af efteråret.

- Mikrobryggeriet har førsteprioritet, og derfor ser vi lige nu de to projekter som særskilte, selv om de egentlig hører sammen, siger han.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.

Mere om emnet

Se alle
Nyt øl til maj: Albani bygger nyt mikrobryggeri

Nyt øl til maj: Albani bygger nyt mikrobryggeri

Flere fynske øl: Konkurrenter hilser nyt bryggeri velkommen

Flere fynske øl: Konkurrenter hilser nyt bryggeri velkommen