Akutledige: Vi fik ikke mere hjælp


Akutledige: Vi fik ikke mere hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun hver femte i fare for at miste dagpengene oplever at få den lovede ekstra hjælp fra jobcentre og a-kasser.

Titusindvis af ledige tæt på at miste dagpengene blev lovet en ekstra indsats med flere samtaler og ret til en personlig jobformidler.

Men ifølge den nye rapport fra vismændene i Det Økonomiske Råd er det kun hver femte af de langtidsledige, der oplevede, at de fik en ekstra håndsrækning fra systemet, skriver ugebrevet A4.

Det får nu kritikken til at hagle ned over jobcentre og a-kasser og til dels regeringen.

- Når man nu kan se de lediges vurdering af indsatsen, må man sige, at hjælpen er blevet oversolgt.

- Mange af de ledige har jo ingen oplevelse af en mere intensiv arbejdsformidling, siger professor og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet til A4.

For et år siden iværksatte regeringen både akutpakke 1 og 2, der var målrettet ledige, som var ved at miste dagpengene på grund af den forkortede dagpengeperiode.

Men det fremgår af en ny undersøgelse udført for blandt andre vismændene blandt 2300 akutledige, at kun 20 procent af de akutledige oplevede af få mere hjælp til at komme i beskæftigelse.

I undersøgelsen siger 48 procent af de akutledige, at de oplever samme hjælp som tidligere fra jobcentret, mens hele 27 procent oplever, at de får mindre hjælp fra jobcentret, selv om de var tæt på, at dagpengeperioden løb ud.

Og det er på ingen måder tilfredsstillende, mener venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen.

- Der blev afsat penge til en særlig håndholdt indsats for de akutledige, så 80 procent af de akutledige burde have oplevet, at få en ekstra hjælp, siger han til A4.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) skriver i en kommentar til A4 blandt andet, at det er ærgerligt, at mange akutledige ikke har oplevet at få en ekstra håndsrækning i den svære situation.

En del af forklaringen er ifølge ministeren, at halveringen af dagpengeperioden er sket meget hurtigt.

Akutledige: Vi fik ikke mere hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce