Regnestykket hænger ikke sammen, og han vil gøre, hvad han kan for at forhindre bankens mål: En fusion med Svendborg Sparekasse. Det siger Kim Mikkelsen, storaktionær i Vestfyns Bank, til Finanswatch.dk.

Den kritiske aktionær, som er administrerende direktør for investeringsfirmaet Strategic Capital, ejer nu mere end 15 procent af aktierne i Vestfyns Bank, og han forsøger at købe flere, så han kan få nok til at bremse den fusion af Vestfyns Bank og Svendborg Sparekasse, som blev offentliggjort den 4. september.

Det nye pengeinstitut har allerede fået navnet Fynske Bank, men står det til Kim Mikkelsen, bliver den bank aldrig til virkelighed.

Sælger sig selv for billigt

- De taler om synergieffekter for 22-27 millioner kroner om året, men jeg vil sige, at det i bedste fald vil ligge mellem 10 og 15 millioner kroner, siger Kim Mikkelsen til Finanswatch.dk.

Omkostningerne ved fusionen vil omvendt være langt større, end hvad de to pengeinstitutter vurderer, mener Kim Mikkelsen.

Han fortæller til Finanswatch.dk, at han er blevet kontaktet af andre aktionærer i Vestfyns Bank, som mener, at banken sælger sig selv for billigt ved den planlagte fusion.

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

Mere om emnet

Se alle
1
Fynske Bank: Sydfynske aktionærer bifalder fusion

Fynske Bank: Sydfynske aktionærer bifalder fusion

1
Bankfusion: Kunder håber på samme behandling

Bankfusion: Kunder håber på samme behandling

1
Bankfusion bekymrer kunder: - Hvad med aktierne?

Bankfusion bekymrer kunder: - Hvad med aktierne?