Aktierne er ikke til salg

Frank Larsen, Assens, er indehaver af Assens Bowlingcenter, og han har haft aktier i Vestfyns Bank i 15 år. - Hvis jeg skal være helt ærlig, så spekulerer jeg ikke ret meget på, hvordan det går med mine aktier. Heller ikke nu, hvor der er lidt uro. Og jeg har bestemt ingen planer om at skille mig af med dem. Jeg er hel tryg ved den rådgivning, som bankens personale giver mig, siger Frank Larsen. Han bryder sig ikke om tanken om, at et andet pengeinstitut med tiden kunne overtage Vestfyns Bank. - Det ville være skidt. Banken skal forblive lokal og selvstændig, siger han.

Aktierne er ikke til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En stor del af aktierne i de fynske lokalbanker ejes af kunderne selv, og de har i årevis kunnet glæde sig over, at deres investering blev mere og mere værd.

I det seneste års tid er kurserne dog faldet drastisk. Det er sket over en bred kam i finanssektoren, uanset om bankerne har "fortjent" det eller ej.

Fyens Stiftstidende har spurgt nogle af de fynske aktionærer om, hvordan de har reageret på al den krisesnak.
Jeanette Christensen fra Saltofte ved Assens lod sig overtale, da Vestfyns Bank for 12 år siden opfordrede hende og hendes mand til at købe aktier i banken. - Det gjorde vi, fordi vi mente, at det var en fornuftig investering og en god sikkerhed at have. Og vi stoler fortsat på banken og frygter slet ikke, at den en dag pludselig skal krakke, siger hun. Aktiebeholdningen har hun ikke tænkt sig at pille ved, og Jeanette Christensen er heller ikke nervøs for sine aktier, selv om de i øjeblikket mister værdi.  - Jeg mener, at danske banker generelt er meget solide, og de fleste har en rimelig ballast at stå imod med. Vestfyns Bank skal nok klare krisen, siger hun. Et eventuelt opkøb af banken vil til gengæld ærgre Jeanette Christensen. - Det ville jeg godt nok ikke synes særligt godt om. Jeg har det helt fint med, at Vestfyns Bank er et af de lidt mindre pengeinstitutter i branchen. Det sikrer et højt serviceniveau.
Jeanette Christensen fra Saltofte ved Assens lod sig overtale, da Vestfyns Bank for 12 år siden opfordrede hende og hendes mand til at købe aktier i banken. - Det gjorde vi, fordi vi mente, at det var en fornuftig investering og en god sikkerhed at have. Og vi stoler fortsat på banken og frygter slet ikke, at den en dag pludselig skal krakke, siger hun. Aktiebeholdningen har hun ikke tænkt sig at pille ved, og Jeanette Christensen er heller ikke nervøs for sine aktier, selv om de i øjeblikket mister værdi. - Jeg mener, at danske banker generelt er meget solide, og de fleste har en rimelig ballast at stå imod med. Vestfyns Bank skal nok klare krisen, siger hun. Et eventuelt opkøb af banken vil til gengæld ærgre Jeanette Christensen. - Det ville jeg godt nok ikke synes særligt godt om. Jeg har det helt fint med, at Vestfyns Bank er et af de lidt mindre pengeinstitutter i branchen. Det sikrer et højt serviceniveau.
Kjeld Petersen fra Søndersø har haft aktier i Nordfyns Bank i fire år.  - Jeg blev anbefalet at købe aktierne. Overordnet har det været et udmærket køb. Forrige år var dog bedre end sidste år, siger han. Kjeld Petersen har ikke gjort sig de store overvejelser omkring salg eller køb af yderligere aktier i Nordfyns Bank. Her vil han støtte sig til sin bankrådgiver.  - Er der mulighed for at gøre et fornuftigt køb, kan det da godt være, jeg gør det. Pengene skulle jo gerne yngle, siger han. Alligevel kan Kjeld Pedersen ikke sige sig fri for at føle sig påvirket af den megen uro omkring bankaktier.  - Jeg kan da godt blive noget bekymret, når jeg hører om alle problemerne i USA. Det påvirker mig, og jeg er faktisk på vej ind i banken for at få mere at vide om tingene. Men Nordfyns Bank skulle have det godt. Det var i hvert fald det, vi fik at vide på den seneste generalforsamling i foråret, siger han. Kjeld Petersen ville ikke have nogen problemer med, at Nordfyns Bank blev overtaget af en anden bank. - Så længe det er en fornuftig forretning, ville det være okay for mig.
Kjeld Petersen fra Søndersø har haft aktier i Nordfyns Bank i fire år. - Jeg blev anbefalet at købe aktierne. Overordnet har det været et udmærket køb. Forrige år var dog bedre end sidste år, siger han. Kjeld Petersen har ikke gjort sig de store overvejelser omkring salg eller køb af yderligere aktier i Nordfyns Bank. Her vil han støtte sig til sin bankrådgiver. - Er der mulighed for at gøre et fornuftigt køb, kan det da godt være, jeg gør det. Pengene skulle jo gerne yngle, siger han. Alligevel kan Kjeld Pedersen ikke sige sig fri for at føle sig påvirket af den megen uro omkring bankaktier. - Jeg kan da godt blive noget bekymret, når jeg hører om alle problemerne i USA. Det påvirker mig, og jeg er faktisk på vej ind i banken for at få mere at vide om tingene. Men Nordfyns Bank skulle have det godt. Det var i hvert fald det, vi fik at vide på den seneste generalforsamling i foråret, siger han. Kjeld Petersen ville ikke have nogen problemer med, at Nordfyns Bank blev overtaget af en anden bank. - Så længe det er en fornuftig forretning, ville det være okay for mig.

Aktierne er ikke til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce