Aktierne drøner i vejret fredag


Aktierne drøner i vejret fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktierne på fondsbørsen i København fik et gevaldigt løft fra morgenstunden. Udsigt til redningsplan for den amerikanske finanssektor er gode nyheder.

Aktierne strøg til vejrs hele fredagen på Københavns Fondsbørs og fulgte dermed stigningerne i andre europæiske lande. Selv om stigningerne haltede lidt efter i København, var aktierne alligevel oppe med 3,8 procent en lille halv time inde i handlen. Ved lukketid endte C20 - indekset over de mest handlede aktier - med en samlet stigning på 6,8 procent i 398,8. Det er ny rekord for en enkelt dag.

- Det er gået som forventet, og vi har haft pæne stigninger fra morgenstunden. Især finansaktierne har fået nogen ordentlige plusser. Der er ingen tvivl om, at vi skriver historie i øjeblikket og efter den seneste weekends store nyheder fra den amerikanske finanssektor, bliver det spændende at se, hvad vi vågner op til på mandag, udtaler chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea.

Han peger på rygterne om en kæmpe redningsplan fra den amerikanske regering som årsag til den pæne stigning. Planen skal sparke fornyet liv i finanssektoren og sikre ny stabilitet på finansmarkedet.

De amerikanske kurser drønede også op, da de åbnede fredag eftermiddag. Det var med til at trække det danske C20-indekset ekstra op. En del selskaber endte med tocifrede stigninger i løbet af fredagen.

Aktierne drøner i vejret fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce