Aktiefesten fortsætter ind i 2010


Aktiefesten fortsætter ind i 2010

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods finanskrise har aktierne klaret sig forholdsvis godt på Fondsbørsen i København. Aktierne i C20-indekset er steget med mere end en tredjedel i 2009.

Investorerne, der valgte at sætte penge i aktier, fik et forholdsvis godt år på Fondsbørsen i København i 2009. Indekset over de 20 mest handlede aktier - C20 - steg samlet med over 36 procent, indtil handlen lukkede onsdag eftermiddag.

Årets sidste børsdag var udramatisk, som dog gav Vestas et pænt plus med et par nye ordre i hus.

Stigningen for de mest solgte aktier i år var tiltrængt, da aktierne raslede ned i 2008. Her blev der barberet 634 milliarder kroner af på aktiernes værdi, og der var tale om et fald på omkring 46 procent på bare et år og dermed rekord.

Men aktierne er ved at finde pusten igen - og stigningen vil fortsætte ind i 2010. Det vurderer seniorstrateg i Nordea Henrik Drusebjerg. Han forventer, at aktierne generelt vil stige med 10-15 procent i det ny år.

- Stigningen betyder ikke, at der bliver gang i festen, og økonomien bare kommer til at gå godt. Men jeg tror simpelthen, at virksomhedernes indtjening på grund af krisen har været banket så langt tilbage, at vi vil se en fremgang her på op til 30 procent. Og det vil afspejles i aktiekurserne. Så det bliver et meget godt aktieår, siger Henrik Drusebjerg.

Hvis Nordeas seniorstrateg skal pege på brancher, hvor det kan komme til at gå rigtig godt, er det i telesektoren og i energisektoren. Teleaktierne har ikke rigtig deltaget i den kursfest, der har præget 2009, mens stigningerne på energipriserne endnu ikke kan ses på aktiekurserne.

Og oveni vil der blive investeret flere penge i aktier til næste år:

- Renterne er simpelthen så lave nu, at afkastene her ikke er særlige interessante. Derfor tror jeg, at vi vil se en del penge komme ind i aktier, da det efterhånden er her, afkastet findes, siger Henrik Drusebjerg.

Aktiefesten fortsætter ind i 2010

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce