Airbus-militærfly i farezonen


Airbus-militærfly i farezonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Muligvis skrotter Airbus projektet med transportflyet A400M. Der mangler 40 milliarder kroner til programmet, og dem vil Airbus have Nato-lande til at betale.

Flyproducenten Airbus risikerer at blive nødsaget til at droppe planerne om det nye militære transportfly A400M.

Topchefen hos Airbus, Tom Enders, siger ifølge en kilde tæt på sagen til Reuters, at han ikke er parat til at bringe Airbus' forretning med civile fly i fare til fordel for A400M.

Tyske presserapporter skriver, at Enders har udarbejdet planer for, hvordan Airbus kommer ud af militærflyprogrammet, som har kostet 20 milliarder euro, knapt 150 milliarder kroner.

Airbus har bedt syv Nato-lande, som efter planen skal købe flyet, om at spendere yderligere 5,3 milliarder euro - knapt 40 milliarder kroner - til programmet.

Ifølge avisen Financial Times Deutschland er Enders meget skeptisk over for, om en aftale om betaling af de ekstra penge kan komme på plads inden udgangen af januar. Airbus har ifølge nyhedsbureauet dpa tidligere sagt, at koncernen inden 31. januar vil have en afgørelse om den fremtidige finansiering.

Avisen skriver, at Enders angiveligt har meddelt sine direktører, at han ikke længere tror på "en succesfuld fortsættelse af programmet".

I weekenden pressede Enders i et interview med avisen Die Welt på for snarest at få en afgørelse om projektets fremtid.

- Vi har stået stille længe nok. Nu er tiden inde til bevægelse, den ene eller den anden vej, sagde han.

A400M's første prøveflyvning fandt efter to års forsinkelse sted i december.

Airbus-militærfly i farezonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce