Flere erhvervsdrivende har budt på katolske kirker i Nyborg og Assens, men buddene var for lave og er blevet afvist

Det er ikke hver dag, ejendomsmægler Lars Duus kan tilbyde sine erhvervskunder en kirke, men i øjeblikket har han salgsopstillinger på to kirker liggende på sit skrivebord, og flere erhvervsdrivende har efter få måneders liggetid budt på ejendommene.

Det er Den Katolske Kirke, der har besluttet at sælge ud af kirker med meget små valgmenigheder, og derfor er Stella Maris Kirke i Nyborg og Vor Frelsers Kirke i Assens røget på salgslisten hos EDC Erhverv.

- Vi har fået en del henvendelser, og der har været fire-fem fremvisninger begge steder. Vi har også fået nogle bud, men de har ikke været interessante nok for sælger, siger Lars Duus, der er partner og ejendomsmægler hos EDC.

Han vil ikke afsløre, hvem der har budt på kirkerne, men siger dog, at buddene kommer fra folk, der vil bruge kirkerne til erhvervsformål.

Nyt med kirker

Det er første gang, han sælger kirkebygninger, men fremgangsmåden er ikke så forskellig fra andre erhvervsejendomme.

- Jeg gør egentlig ikke så meget andet, end når jeg skal sælge enhver anden ejendom, men der er nogle lokalplaner, der siger, hvad kirkerne må bruges til, og dem skal man selvfølgelig tage højde for, siger Lars Duus.

- I Nyborg siger lokalplanen, at bygningen skal bruges til katolsk kirke, og det begrænser jo køberskaren betragteligt. Derfor vil købere højst sandsynligt stille som betingelse, at lokalplanen skal ændres, og det tror jeg umiddelbart ikke, der er nogen problemer i, siger han.

Han forestiller sig, at kommende købere kunne være en virksomheder, der kunne bruge kirkerummet til showroom og nævner arkitektfirmaer eller reklamebureauer som eksempler. Der har også været potentielle købere, der ville bruge rummet til musikundervisning.

Men til begge kirker hører beboelse

  • Af:

    Jeg er erhvervsjournalist på Fyens Stiftstidende og fyens.dk. Mit primære stofområde er arbejdsmarkedsstof, men jeg skriver også om andre businessområder. Jeg er uddannet journalist i 2004 og har siden læst statskundskab på kandidatniveau.Jeg blev ansat på Fyens Stiftstidende i februar 2014, og har i en periode fungeret som nyhedschef. Tidligere i min karriere har jeg været ansat på Ritzaus Bureau og Ekstra Bladet. Jeg bor i Odense med min mand og vores to børn.

Mere om emnet

Se alle
5
Katolsk kirke i Nyborg skal sælges

Katolsk kirke i Nyborg skal sælges

Den pragmatiske katolik

Den pragmatiske katolik

2
Rummeligt: Fynsk kirke sælges for 2,2 millioner

Rummeligt: Fynsk kirke sælges for 2,2 millioner