Værftsdirektør afviser, at Fayard bruger vikarer til 54 kroner på Lindø - og øger nu krav til underleverandør.

I forsøget på at opnå større gennemsigtighed sætter Lindø-værftet Fayard nu en stopper for brugen af vikaransatte gennem firmaet HH Gruppen, der i flere år har leveret mandskab til værftet på Lindø.

Fremover skal de udenlandske ansatte, som HH Gruppen formidler til Fayard på Lindø, være på kontrakt hos HH Gruppen selv.

- Det gør vi, for at jeg til enhver tid kan gå ind og tjekke de ansættelsesvilkår, som min direkte underleverandør gør brug af, siger direktør og værftsejer Thomas Andersen.

Begge firmaer er blandt de 85 lejere i Lindø Industripark. Mandag aften kom området i centrum i en sag om social dumping, da TV2 Fyn afslørede kontrakter, som angiveligt dokumenterer, at HH Gruppen via en fynsk underleverandør har videreformidlet polsk arbejdskraft til 54 kroner i timen og arbejdsuger på op til 60 timer.

Fyens Stiftstidende er også i besiddelse af en kopi af kontrakter, som beskriver opsigelsesfrister på blot en enkelt dag, timeløn på 54 kroner og arbejdsuger på op til 60 timer.

Vilkår som værftsdirektør Thomas Andersen afviser ethvert kendskab til.

- Det er ikke sådan, vi arbejder her hos os. Jeg vil ikke medvirke til den slags vilkår, og det gør vi heller ikke, siger han.

HH Gruppen leverer bl.a. mandskab til reparationsværftet Fayard, men også til andre firmaer på Lindø.

- Og om de (50, red.) ansættelseskontrakter, som tv-stationen kunne fremvise, så er på folk, som har arbejdet for os, det er der jo ingen, som ved, siger han.

Direktøren afviser, at der foregår underbetaling og social dumping på Fayard.

- Vi har underskrevne garantier fra vores underleverandører på, at de overholder overenskomster, sikkerhedskrav m.m. Og hvis jeg regner tilbage på de beløb, jeg betaler til mine underleverandører, kan jeg jo se, at de sagtens kan betale overenskomstmæssig løn ud af det, siger han og understreger, at han ikke er færdig med at undersøge sagen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende onsdag og på Mitfyn.dk (betalt indhold).

  • Byline_

    Af:

Mere om emnet

Se alle
11
Krifa: Vi forsøgte at rejse sag mod underleverandør

Krifa: Vi forsøgte at rejse sag mod underleverandør

26
Konsekvenser af Lindø-lønnninger: Danmark bliver et dårligere sted at være

Konsekvenser af Lindø-lønnninger: Danmark bliver et dårligere sted at være

24
Lave lønninger på Lindø: Derfor er det ikke ulovligt

Lave lønninger på Lindø: Derfor er det ikke ulovligt