Affald forvandles til guld


Affald forvandles til guld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt rekordresultat i Marius Pedersen A/S

Affald, der forvandles til guld. Det lyder som alkymistens vådeste teenagedrøm, men det er den skinbarlige virkelighed, når det handler om den fynske renovationsgigant Marius Pedersen A/S.

Selskabet med hovedsæde i Ferritslev på Midtfyn har netop offentliggjort 2007-regnskabet, og det var business as usual. I kraft af både tilkøb og organisk vækst nåede selskabet atter nye højder for både omsætning og indtjening.

Nettoomsætningen blev på 834 mio. kroner - en stigning på 5,2 procent sammenlignet med året før. Overskuddet før skat havnede på 178,5 mio. kroner, hvilket var 53 mio. kroner bedre end i 2006.

Udvider i Østeuropa

I de senere år har Marius Pedersen A/S sat turbo på aktiviteterne i østeuropæiske lande som Tjekkiet, Slovakiet og Bulgarien, hvor ekspansionen kan ske uden at genere selskabets hovedaktionær, franske Veolia Envirronement.

Bestyrelsesformand Finn Junge Andersens kommentar til regnskabet er, at forretningen kører som den plejer.

- Vi har haft en pæn vækst på både omsætning og indtjening, og som 2008 er gået indtil nu, fortsætter den udvikling, siger han.

Virksomhedens fokus er en stadig større grad af forædling af de råvarer (læs affald), der indsamles.

- Forædlingen bliver finere og finere, og noget af det, vi fremover skal til at satse meget på, er "waist to energy" - affald til energi, fortæller bestyrelsesformanden.

Som eksempel nævner han, at Marius Pedersen i et land som Tjekkiet indsamler stort set alle de brugte bildæk. De bliver nedbrudt og genanvendt som brændsel i cementfabrikation, der er meget energikrævende.

- Men vi indsamler også f.eks. flamingo i Tjekkiet, bearbejder det og sælger det i Californien, fortæller han.

På koncernniveau steg omsætningen 1424 til 1662 mio. kroner - en vækst på næsten 17 procent.

I forbindelse med sidste års regnskab kunne Fyens Stiftstidende skrive, at Marius Pedersen A/S er interesseret i at byde på Kommunekemi, når den kommunalt ejede Nyborgvirksomhed en gang bliver sat til salg.

- Det er vi stadig, men der er endnu ikke kommet noget salgsmateriale ud at forholde sig til, siger Finn Junge Andersen.

Affald forvandles til guld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce