Advarsel mod husleje-forsikring


Advarsel mod husleje-forsikring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det lyder som en god idé med forsikring mod dobbelt husleje. Men Forbrugerrådet advarer forbrugerne mod at bruge EDC's nye forsikring.

Idéen om at forsikre sig mod dobbelt husleje i et trængt boligmarked kunne nok friste mange boligsælgere. Men Forbrugerrådet advarer nu om, at der er stor risiko for, at forbrugerne gør en dårlig forretning, hvis de hopper på ejendomsmæglerkæden EDC's nye forsikring.

Problemet er ifølge forbrugernes vagthund, at forsikringen er dyr, mens dækningen er dårlig, og forbrugeren binder sig til at bruge EDC i en alt for lang periode.

- Det er ikke hensigtsmæssigt, at forsikringen bortfalder, hvis man skifter ejendomsmægler. Ifølge lovgivningen, kan man kun indgå aftaler af seks måneders varighed. Men denne forsikring betyder, at sælger frivilligt stavnsbinder sig til sin EDC-mægler i op til halvandet år. Det er lang tid, hvis man taber tilliden til, at ejendomsmægleren kan sælge ens bolig, siger Tina Dhanda, jurist i Forbrugerrådet.

EDC's forsikring kan tegnes for seks eller ni måneder, hvis man har sit hus eller sin lejlighed til salg hos EDC og ønsker at købe noget andet at bo i. De første fire måneder efter købet af det nye hus, er der en karensperiode, og derfor ingen udbetaling fra forsikringen. Og det er også et problem, mener Forbrugerrådet.

- Den er alt for lang. Den gør det meget svært for forsikringstageren at udnytte forsikringen. Så ordningen bliver først og fremmest en pengemaskine for EDC og det forsikringsselskab, som står bag, siger Tina Dhanda. (ritzau)

Advarsel mod husleje-forsikring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce