Aarhus Lokalbank taber fortsat på udlån


Aarhus Lokalbank taber fortsat på udlån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Lokalbank må sætte forventningerne ned til årets resultat efter et hårdt første kvartal.

2011 tegner til at blive intet mindre end et "stærkt utilfredsstillende" år for Aarhus Lokalbank. Sådan betegner bankens ledelse i hvert fald udsigterne for årets resultat, som må nedskrives efter første kvartal.

Aarhus Lokalbanks resultat før skat blev i første kvartal 2011 et minus på 78,9 millioner kroner mod 1,1 millioner kroner i første kvartal 2010.

Det er især nedskrivninger på udlån, der gør ondt i regnskabet.

- Nedskrivningerne på udlån er en konsekvens af, at nogle kunder fortsat lider under de vanskelige konjunkturforhold med deraf manglende indtjening, og andre kunder oplever en fortsat værdiforringelse af de overfor banken stillede sikkerheder, skriver banken.

De samlede nedskrivninger på udlån og garantier udgør ved udgangen af første kvartal 364,8 millioner kroner.

Aarhus Lokalbank nedjusterer forventningen til hele 2011 og venter nu et basisresultat på et rundt nul før nedskrivninger mod tidligere 24 millioner kroner.

- For hele 2011 forventes derfor et stærkt utilfredsstillende resultat efter nedskrivninger og skat, hedder det i regnskabet.

Aarhus Lokalbank har længe været plaget af de alt for store udlån, som kostede dyrt, da finanskrisen satte ind.

Fra 2006 til 2008 firedoblede banken sit udlån - primært inden for ejendomssektoren. Med krisen kom der store tab på lån til ejendoms- og landbrugssektoren, og i november 2010 røg direktøren ud.

Den nye ledelse prøvede hårdt at skære ned på engagementerne og benyttede sig samtidig af den mulighed, der findes i Bankpakke II, hvor bankerne kan konvertere den kapital, de har lånt af staten, til aktier.

Dermed blev staten altså medejer af den nødlidende bank.

Aarhus Lokalbank taber fortsat på udlån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce