AF-chef:Vægtkursus til tykke en god forretning


AF-chef:Vægtkursus til tykke en god forretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LEDIGE: AF i Aalborg sorterer kraftigt fra, inden de sender overvægtige på kur

Det er en god forretning for samfundet at sende svært overvægtige på kursus, så de på sigt kan komme i arbejde.

Det fastslår AF-chefen i Aalborg, Peter Thomsen, som har sendt syv-otte overvægtige på kursus i Ebeltoft i et forsøg på at få dem i job.

Det er ilangt de fleste tilfælde den overvægtige selv, som beder arbejdsformidlingen om hjælp til at komme afsted. I tiden efter dokumentar-serien "Livet er fedt" blev vist på TV 2 fik sagsbehandlerne en række henvendelser fra overvægtige, men de vælger langt hovedparten fra.

- Vi bruger kurcenteret, når overvægten hindrer vedkommende i at komme tilbage på arbejdsmarkedet, og i en del tilfælde hjælper det, fastslår Peter Thomsen, chef for AF i Aalborg.

Ifølge AF-chefen handler det om at hjælpe de overvægtige til at lægge livsstilen om, så de også taber sig på sigt.

- Folk, der ikke kan gå op ad trapper eller sidde i en stol, kommer ikke ud på arbejdsmarkedet for nu at sige det på bondejysk. Og så må man tage fat, der hvor problemet er, argumenterer Peter Thomsen.

280 kilos problem

Ifølge AF-chefen har mange af de overvægtige svært ved at komme uden for hjemmets fire vægge. Desuden bliver de valgt fra af arbejdsgiverne.

- Når folk ser én, der vejer 280 kilo, tænker de:Her er et problem. Man ser ikke de svært overvægtige i job, og så er vi nødt til at gribe fat i problemet, siger Peter Thomsen.

- De overvægtige kan være akkurat så kloge og dejlige som du og jeg, men de passer ikke ind i de normale kasser. Nogle tør ikke vise sig uden for en dør, og der bliver peget fingre af andre, hvis de gør det, siger Peter Thomsen.

AF-chefen er klar over, at nogle politikere kan have indvendinger i forhold til, at arbejdsformidlingen bruger penge på livsstilskurser i Ebeltoft. Men kurserne kan være en nødvendighed, som arbejdsmarkedet ser ud i dag.

- Der er måske nogen på Christiansborg, der tror, at der er job, hvor man bare skal sidde op ad en væg. Men de findes bare ikke i dag, konstaterer AF-chefen.

Sparer penge på sigt

Ebeltoft Kurcenter har regnet på, hvor mange kroner samfundet kan spare i overførselsindkomst og behandling ved at få en overvægtig slanket ud på arbejdsmarkedet. Peter Thomsen bekræfter, at investeringen er en god forretning for samfundet.

- Vi skal ikke have ret mange ud, før det er en rigtig god forretning. Hvis vi bare får tre eller fire i arbejde, så har samfundet tjent mange penge, fastslår Peter Thomsen.

AF-chef:Vægtkursus til tykke en god forretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce