Mens renteindtægterne er faldet, så har banken tjent flere penge på gebyrer - samtidig stiger nedskrivningerne.

En pose med blandede bolsjer. Sådan kan man bedst betegne regnskabsåret 2015 for Fynske Bank. For mens indtægterne stiger, så går det baglæns på bundlinjen. Det viser bankens årsrapport, der blev offentliggjort torsdag.

Fynske Bank kommer ud af 2015 med et resultat før skat på 42 millioner kroner, og det er godt 10 millioner mindre en året før.

Men samtidig er banken blevet bedre til at tjene penge på den primære drift. Årets basisindtjening stiger med knap tre millioner kroner, så det i 2015 lander lige under 88,5 millioner kroner.

Når det alligevel går tilbage, så skyldes det dels, at kursreguleringerne er faldet 14,6 millioner, dels at banken tager flere nedskrivninger.

Sidstnævnte er på 46,8 millioner kroner mod 35,8 millioner kroner året før. Og her er det især bankens engagementer i landbruget, der trækker ned.

Når kursreguleringerne falder, så er hovedårsagen, at der sidste år var en svag stigning i renten. Og det har givet et kurstab på bankens beholdning af obligationer.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.