Året sluttede godt for Københavns Lufthavn


Året sluttede godt for Københavns Lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selskabet bag Københavns Lufthavn fik en god afslutning på 2009, der ellers var hårdt for selskabet, blandt andet på grund af konkursen i Sterling.

Et fald i passagertallet på 8,4 procent blev det kedelige resultat for Københavns Lufthavn i 2009. Det opmuntrende er dog, at faldet i andet halvår kun var på 3,8 procent, mens det var oppe på 13 procent i første halvår.

Flyselskabet Sterlings konkurs i 2008 kostede trafik. Dertil kommer den økonomiske krise. Men i lufthavnen har man i årets løb set en ændring til det bedre.

- Mange valgte at rejse på sommerferie trods den økonomiske afmatning. I årets sidste kvartal havde vi vækst i antallet af passagerer, siger Brian Petersen, adm. direktør i Københavns Lufthavne.

Lufthavnen har genvundet trafikken efter Sterling-kollapset via vækst i selskaberne Norwegian, Transavia, easy Jet og CimberSterling. Desuden åbner flere selskaber i år internationale ruter.

- Dermed kommer Københavns Lufthavn op på 18 interkontinentale ruter, det højeste antal i dette årtusinde, siger Brian Petersen.

Lufthavnen har i 2009 indgået en langsigtet aftale med flyselskaberne om deres betaling. Desuden er man på vej med en særlig bygning til lavprisselskaber.

Omsætningen faldt med 6,1 procent til 2,9 milliarder kroner. Resultat før skat udgjorde 819 millioner kroner mod 1,03 milliard kroner året før.

Nedgangen i resultatet tilskrives faldet i passagertal, større afskrivninger på aktiver som følge af de større investeringer samt øgede omkostninger til finansiering.

For i år regner Københavns Lufthavne med en stigning i antallet af passagerer. Indtjeningen forventes at være lidt lavere end 2009 på grund af større afskrivninger og fortsat høje omkostninger til finansiering.

Året sluttede godt for Københavns Lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce