Med inspiration fra et sommerhus nær Middelfart og hjælp fra et tapperi i Ejby forsøger to unge bartendere at skabe en forretning ud af hjemmelavede og klar til brug-cocktails på flaske.

En gang om måneden kører en bil fra Aarhus til Ejby. Her ligger et tapperi, og her læsser Søren Aamand og Anders Houmann tre store plastickar med i alt 1000 liter færdigblandede cocktails af.

De to mænd, der begge har arbejdet som bartendere og sammen har firmaet Bargruppen, hvor private og virksomheder kan hyre dem som bartendere til fester, har selv blandet de cocktails, som i Ejby hældes på 20 centiliter-flasker og herefter er klar til brug.

Da de sidste sommer sad i et sommerhus nær Middelfart og fik lyst til at drikke cocktails, voksede en irritation til en idé:

- Vi var trætte af, at når vi havde fri fra baren og tog i sommerhus, skulle vi have alting med, når vi ville have en cocktail. Det var som at starte forfra på arbejde, når vi skulle holde fri, fortæller Søren Aamand til Fyens.dk.

Opgav at tappe selv

Idéen til en masseproduktion af cocktails, som var lavet fra bunden af ordentlige råvarer og nemme at transportere, var født. Og da de to bartendere senere på sommeren fik til opgave at betjene 3000-4000 gæster med cocktails ved arrangementet Summer Chillout i Aarhus, blev konceptet afprøvet.

- Det blev en succes. Folk tog godt imod det, fortæller Søren Aamand.

De to bartendere gik i gang med at søge de nødvendige tilladelser og godkendelser for at kunne sælge deres hjemmelavede cocktails - den sidste modtog de lidt efter nytår, og derefter gik de i gang med at sælge deres produkter.

Foreløbig er der tre varianter at vælge mellem: Hyben og havtorn blandet med rom, jordbær og rabarber blandet med vodka og hyldeblomst og ingefær blandet med gin. Råvarerne tilbereder de selv i et industrikøkken i Aarhus, hvor de koger safter og sirupper og presser og river - alt hvad de normalt ville gøre, hvis de stod bag baren og skulle servere cocktails.

- Vi tænkte, at vi ville gøre alt selv. Vi ville også tappe selv, så vi afprøvede, hvor lang tid det tog at fylde en lille flaske op ved hjælp af en tragt. Da vi nåede til den ottende flaske, stoppede vi, siger Søren Aamand.

I stedet fandt de to frem til tapperiet Sunny Juice i Ejby på Vestfyn.

- Vi laver en stor portion af hver cocktail, og så fylder vi dem på tre store plastickar og kører til Fyn og får tappet, forklarer Søren Aamand.

Produktionen skal være større

Flaskerne sælges under navnet Nohrlund - og det har fynske aner. Nohrlund er nemlig navnet på det sommerhus ved Middelfart, hvor idéen til cocktailfirmaet opstod.

Der står til gengæld hverken Beefeater, Smirnoff eller Havana Club på cocktailflaskerne, for Søren Aamand og Anders Houmann vil ikke på forhånd skræmme folk væk, der måske ikke kan lide Havana Club.

- Vi bruger netop ikke nogen kendte mærker. Vi har fundet nogle små, gode destillerier og bruger vodka fra Polen, gin fra England og rom fra Caribien, som vi køber hjem i større beholdere, forklarer Søren Aamand.

Indtil alle tilladelser var i hus, kunne de to kun servere cocktails fra deres storproduktion ved lukkede arrangementer, men nu skal de ud over rampen med salget.

- Engang i fremtiden håber vi, at det bliver en velfungerende forretning. Lige nu koster det meget, og det er dyrt at lave. Vi kunne selvfølgelig gøre det billigere ved at bruge andre ingredienser, men det har vi ikke lyst til. Produktionen skal nok være større, og der skal være mere salg i det, siger Søren Aamand, som allerede har prøvet at servere Nohrlunds cocktails ved modeugen i København og til et par filmpremierer.

Han forudser, at flaskerne inden så længe vil være at finde i en specialbutik på Fyn. Indtil da kan de smages på Filosoffens Café i Odense - og købes på Nohrlunds hjemmeside.

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent