74 år og på job

Finn Sørensen har fritidsinteresser nok, han kunne kaste sig over, men den 74-årige mener ikke tiden er inde til, at han kommer hjem til frimærkerne på fuld tid eller til børnebørnene.
Foto: Michael Thorbjørnsen

74 år og på job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som han har gjort siden 1958, møder Finn Sørensen hver morgen ved 6.30-tiden på Petersminde Teglværk i Stenstrup. Kort før han havde 40 års jubilæum på teglværket som lagerforvalter, gik han på efterløn.

- Jeg havde glædet mig til at sove længe, men det kunne jeg overhovedet ikke, siger Finn Sørensen.

Der gik ikke lang tid, før han var i sving på teglværket igen, og arbejdede de 200 timer, det dengang var tilladt for efterlønnere.

Da Finn Sørensen nåede folkepensionist-alderen, gik han over til at have 20-25 timer om ugen på Teglværket, og det har han fortsat.

- Jeg har min egen lille biks i en af hallerne, fortæller Finn Sørensen.

Petersminde Teglværk fremstiller mursten i 19 forskellige farver og nuancer. Det er Finn Sørensens opgave fremstille varerprøver, som sendes ud til byggemarkeder og murermestre i ind- og udland.

Det gøres ved, at Finn Sørensen klæber 10 sten op på træplader på 40 gange 60 cm, og fuger stenene med den farve, som passer til. Han står også for forsendelsen af mursten til kunder, der ønsker at have hele sten i hånden.

Finn Sørensen har også en opgave, der kræver nogen rejseaktivitet. Det kan ske, at der i et nybyggeri sniger sig mursten ind, som ikke har den rette farve i forhold til de fleste. Når det opdages, rykker Finn Sørensen ud:

- Det er min opgave at give de fejlfarvede sten den rette pigmentering, og det sker både her i landet og i Sverige og Tyskland. Jeg har været ude for at skulle pigmentere mellem 16.000 og 17.000 mursten i en enkelt bygning, fortæller Finn Sørensen.

Han siger, at han endnu ikke har planer om at stoppe.

- Jeg tager et år ad gangen. Jeg er glad for arbejdet. Det giver da også lidt smør på brødet, men det er ikke det afgørende. Det er at gøre folk, kunderne, glade og tilfredse. Vi er sat i verden for at hjælpe og ikke bekrige hinanden, siger Finn Sørensen.

Med sin lange erfaring i mursten er han også manden, som andre på teglværket kan trække på, når de er i tvivl om noget.

74 år og på job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce