6000 boligejere står med dobbelt husleje

Arkivfoto
Foto: Jørgen Hansen

6000 boligejere står med dobbelt husleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadig flere boligejere køber ny bolig, før den gamle er solgt. Op mod 6000 skal betale dobbelt husleje i en længere periode i et dødt boligmarked.

Trods kraftig opbremsning på boligmarkedet og en stigende rente vælger stadig flere boligejere at se stort på rådet om at sælge den gamle bolig, før man køber en ny.

En opgørelse lavet af EDC-kæden viser, at op mod 6000 boligejere sidder med to huslejer, fordi de har købt en ny bolig uden at få den gamle solgt. En tilsvarende undersøgelse for knap to år siden viste, at 4000 boligejere sad med dobbelt husleje.

Cheføkonom i BRF Kredit Ulrikke Ekelund kalder det interessant og overraskende, at der er stadig flere, som trodser advarslerne og kommer til at sidde med to huslejer.

- Det er interessant, fordi der er en udpræget pessimisme på markedet. Og køber folk deres anden bolig, gør de det forhåbentligt, fordi de har en økonomi, som kan holde til det, siger Ulrikke Ekelund, der understreger, at BRF Kredit ikke selv har tal på omfanget.

I ejendomsmæglerkæden EDC, der står bag undersøgelsen, kalder kommunikationschef Jan Nordmann tallene et udtryk for, at mange ikke længere vil sætte tilværelsen på standby.

- Tolerancen for, hvor længe man vil acceptere, at lejligheden er for lille, eller at man har lang transporttid til arbejde, er ved at være nået for mange. Og så køber man uden at have solgt trods den usikkerhed, der er i denne situation, siger Jan Nordmann.

6000 boligejere står med dobbelt husleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce