Odense-entreprenøren 5E Byg bygger billigt og tjener godt på at holde sig til danske underleverandører.

Entreprenørfirmaet 5E Byg i Odense vinder mange store byggeopgaver ved at tilbyde den laveste pris. Det har ført til en kraftig vækst og et stort overskud i 2015.

I 2014 byggede firmaet for 313 millioner kroner, i 2015 var tallet 482 millioner kroner. I år bliver omsætningen cirka 700 millioner kroner

Det er ikke lavt betalt udenlandsk arbejdskraft, der sørger for holde priserne nede.

- Vi har stort set aldrig brugt udenlandske underleverandører - hverken fra Polen eller andre steder, siger Per Jørgensen, der er formand for og medejer af 5E Byg.

- Vi vil helst bruge underleverandører, som vi kender i forvejen. Det er simpelthen det letteste for os. Vi er slet ikke gearet til at håndtere en masse kontrol eller juridiske konflikter med virksomheder, vi ikke kender, siger han.

- Der er mange dygtige håndværkere fra både Polen og Tyskland, og vores underentreprenører kan godt have nogle ansat. Men virksomhederne er stort set altid danske.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
3
Spilder ikke tid på møder: Byggefirma i Odense stormer frem

Spilder ikke tid på møder: Byggefirma i Odense stormer frem

2
Se video: Nye lejligheder ved Byens Bro

Se video: Nye lejligheder ved Byens Bro