47-årig fynbo: Valgt til ny næstformand i HK

Martin Rasmussen, hidtidig formand for HK-Midt, blev med blot fire stemmers flertal valgt som ny næstformand i HK ved fagforbundets ekstraordinære kongres i Odense lørdag. Arkivfoto: Yilmaz Polat

47-årig fynbo: Valgt til ny næstformand i HK

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 47-årige Martin Rasmussen, som har stillet op til byrådet i Odense for Socialdemokraterne, er lørdag blevet valgt som næstformand for HK.

Den hidtidige formand for HK Midt, Martin Rasmussen, blev lørdag valgt som HK Danmarks nye næstformand.

Det skete på forbundets ekstraordinære kongres i Odense, hvor Martin Rasmussen vandt en tæt afstemning med sin modkandidat, Ulla Moth-Lund Christensen, som er sektorformand for HK Stat i HK Hovedstaden.

Martin Rasmussen fik 178 stemmer, og Ulla Moth-Lund Christensen fik 174.

- Jeg er utrolig taknemmelig for den tillid, de kongresdelegerede har vist mig. Nu glæder jeg mig bare til at komme i gang med opgaverne, så jeg kan vise medlemmerne, at jeg er tilliden værdig, siger Martin Rasmussen ifølge en pressemeddelelse fra HK.

- Jeg kender Martin Rasmussen som en kompetent formand for HK Midt og en dygtig og dedikeret person, så jeg ved, at han vil blive en god næstformand, siger HK's formand, Kim Simonsen.

Martin Rasmussen, der altså senest har været afdelingsformand for HK Midt, HK's afdeling for Fyn og Fredericia, har de seneste 27 år haft sin daglige gang i HK.

- Som næstformand får jeg mulighed for at gøre en forskel på store dagsordener som beskæftigelse og arbejdsmiljø, og det glæder jeg mig til. Men jeg vil også gøre en forskel for organisationen og tage ud og møde de mennesker, der har betalt for at være med i vores fællesskab og lytte til, hvad de fortæller, siger Martin Rasmussen i pressemeddelelsen.

I stormvejr efter valg-sms'er

Martin Rasmussen forsøgte i 2013 at blive valgt til byrådet i Odense for Socialdemokraterne. Det lykkedes ham ikke, og valgkampen endte med, at HK's repræsentantskab skulle tage stilling til, om han kunne fortsætte som formand for HK-Midt.

For dagen før valget 19. november brugte han en intern liste over mobilnumre på HK-medlemmer og sendte dem en sms med en opfordring til at stemme på ham.

Det var i strid med persondataloven, vurderede en juridisk ekspert, og sagen førte til en politianmeldelse af Martin Rasmussen.

- Jeg har bare ikke tænkt mig om i den her sag og havde ikke lige set, at det ville give sådan en storm. Jeg er dybt ked af, at det er endt sådan her - det vil jeg gerne beklage mange gange, sagde han til Fyens.dk.

47-årig fynbo: Valgt til ny næstformand i HK

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce